Експерти вказали на незвичайні симптоми раку підшлункової залози

Хвилеподібний біль в спині або в області живота може виявитися симптомом раку підшлункової залози, про це повідомили британські експерти-онкологи з Cancer Research UK.

На ранніх етапах розвитку пухлина підшлункової залози практично ніяк себе не проявляє, тому своєчасна діагностика раку цього органу є серйозною проблемою. Найчастіше симптоми раку підшлункової залози плутаються з іншими недугами.

Проте, існує мінімум одна ознака, на яку вказують британські експерти – на прояв даного сигналу організму завжди потрібно звертати особливу увагу. Цей симптом – відчуття тупого хвилеподібною болю в спині і животі.

«Біль у спині або в області живота, яка може накочуватись хвилями, посилюватися в положенні лежачи або після їжі і проходити при нахилах вперед, може вказувати на злоякісний процес. Біль 70% людей, яким діагностує згодом рак підшлункової залози, звертаються до лікаря через такий біль », – констатували представники Cancer Research UK.

Вони уточнюють, що в разі раку біль може починатися в області живота і поширюватися навколо спини, при цьому у деяких пацієнтів вона постійно відчувається тільки в області спини.

Іншими симптомами онкологічного процесу, за словами експертів, можуть бути схуднення, жовтизна шкіри і білків очей.

Джерело

Поділись


Новини партнерів