Онкологи вказали на п’ять продуктів, які здатні запобігати раку

Виноград, часник і волоські горіхи увійшли до п’ятірки продуктів, здатних запобігати раку.

Виноград, який був включений в список, є джерелом ресвератролу – речовини, що вбиває ракові клітини. Він корисний як при вже наявній пухлині, так і для профілактики онкозахворювань, пояснили лікарі.

Також активним борцем з раковими пухлинами є волоські горіхи. Їх вживання стимулює активність імунних клітин. За однією з теорій, горіхи навіть можуть проявляти лікарський ефект на ранніх стадіях раку: їх речовини блокують розмноження пухлинних клітин.

Незамінний в справі профілактики раку зелений чай. Фахівці рекомендують пити його по чашці в день. Він має потужну антиоксидантну дію, завдяки якій також може гальмувати розвиток ракових клітин.

Часник, за словами онкологів, може боротися не тільки з вірусами застуди та грипу. Фітонциди часнику знищують пухлинні компоненти, запобігаючи їх поширенню по організму. Для захисту від раку корисно з’їдати хоча б один зубчик часнику в день.

Рекомендують лікарі-онкологи і авокадо. У плодах авокадо присутній глутатіон, який, згідно з їх даними, захищає організм від вільних радикалів – субстанцій, що порушують клітинну цілісність і окислюють тканини організму.

Джерело

Поділись


Новини партнерів