Як впливає на здоров’я надлишок або нестача солі

Багато хто і не здогадується, що сучасна їжа перенасичена сіллю. Люди, які не стежать за кількістю солі у раціоні, можуть непомітно для себе збільшити добове споживання солі до 30-40 грам на добу.

Навіть якщо не посипати сіллю овочі або м’ясо, її можна непомітно вживати в їжу в прихованому вигляді. Сіль у великій кількості присутня в маринадах, консервах або ковбасах, не кажучи вже про картопляні чіпси. Вживання пересоленої їжі сприяє підвищенню артеріального тиску, розвитку серцевих захворювань та атеросклерозу. Це відбувається, тому що солоні продукти провокують спрагу і затримують воду в організмі. Погіршується робота кровоносних судин та змінюється згортання крові. На думку вчених, тіло людини старіє швидше, в тому числі через надмірне вживання солі.

Повна відмова від вживання солі теж призводить до негативних наслідків для організму. Наприклад, брак солі приведе до накопичення «поганого» холестерину в організмі. Нестача натрію хлориду викликає апатію, швидку втому, депресивні стани та слабкість в м’язах.

Обмін речовин порушується як від надлишку, так і від нестачі солі. Тому при нормальному стані здоров’я потрібно просто обмежити споживання солі до добової норми.

Додана в їжу сіль не повинна перевищувати 5 грам на добу, а це одна чайна ложка.

Слідкуйте за тим, що ви їсте!

Джерело

Поділись


Новини партнерів