Фахівці назвали несумісні з алкоголем продукти

Найпопулярніша закуска для спиртних напоїв – маринований огірочок, оселедець, шашлик, цитрусові. Вживаючи ці продукти з алкоголем, ми помилково впевнені – наш організм в безпеці. Головне – побільше закушувати, пише Жіночий Світ.

Які ж варіанти закуски не поєднуються з алкоголем?

Мариновані овочі та гриби

Хрусткий маринований огірочок – перше, до чого тягнеться рука, щоб закусити міцний напій. Однак до складу більшості маринадів входить оцет, який уповільнює процес розпаду алкоголю в організмі. В результаті відбувається зневоднення.

Гриби в оцтовому маринаді, та ще й упереміш зі спиртним – потрійний удар по травній системі. Мало того, що в складі закруток присутній оцет, самі по собі гриби – важка їжа. Організму доведеться втричі працювати, щоб переробити несумісні продукти.
Закушуйте міцні напої квашеною капустою або вінегретом. Саме ці страви вибирали наші предки в якості закуски.

У ролі антипохмільного напою на ранок ідеально підходить капустяний розсіл.

Смажене м’ясо і солоні закуски до пива

Жирне смажене м’ясо і без алкоголю важко перетравлюється шлунком. А якщо спиртне закусити шашликом, подвійне навантаження отримають всі органи травлення.
В якості закуски до пива багато хто вибирає сушену або засолену рибу, в’ялені ковбаски, чіпси, сухарики. У цих продуктах міститься велика кількість солі, яка провокує спрагу. Але ми ж не будемо запивати їжу водою, особливо якщо під рукою стоїть улюблений пінний напій? Так організм ще більше зневоднюється.

Замість смаженого м’яса віддавайте перевагу тушкованій птиці або запеченій рибі.
Слабоалкогольні напої, особливо пиво, краще взагалі не закушувати.

Шоколад і торти

Як доповнення до улюблених ігристих напоїв жінки вибирають шоколад. А щоб десерт був ще й корисним, цей шоколад обов’язково повинен бути гірким.

Як відомо, в темному шоколаді міститься високий відсоток какао і кофеїну. Поступаючи в організм разом з алкоголем, ці компоненти істотно навантажують підшлункову залозу. Якщо є проблеми з травленням, вживайте шоколад окремо від спиртного.
Торти і тістечка – теж не найкраща «закуска» до алкоголю. Організм просто не впорається з такою кількістю цукру. Адже в міцних спиртних напоях, винах і шампанському теж міститься цей компонент.

Якщо не хочете забезпечити собі отруєння, відмовтеся від солодких десертів. До вина в якості закуски краще подавати сир.

Цитрусові, диня і кавун

Лимон стоїть на першому місці серед фруктів, якими ми звикли закушувати міцні напої. У будь-яких цитрусових міститься багато кислоти, яка «на пару» зі спиртним подразнює слизову шлунку і погіршує роботу травної системи.

Кавуни та дині мало того, що володіють високою кислотністю, так ще й містять значну кількість цукру. Цих «фруктів» на застіллях бути не повинно.

Якщо свято все ж не обходиться без фруктів, купіть банани. У них міститься калій, який здатний нейтралізувати дію алкоголю.

Кава і енергетики

Багато хто звик закінчувати застілля чашкою кави. Адже кава бадьорить і нейтралізує алкоголь. Однак це міф.

Спиртне пригнічує нервову систему, а кофеїн стимулює, лише маскуючи сп’яніння. В реальності організм піддається подвійному стресу. До того ж вживання кави після алкоголю може призвести до збоїв серцево-судинної системи.

З тієї ж причини не можна змішувати алкоголь і енергетики.

Після застілля краще випити 5-7 таблеток активованого вугілля, щоб знизити дію алкоголю і розщепити токсини. Хорошим абсорбентом стане, як ми писали вище, капустяний або огірковий розсіл. Слабогазована мінеральна вода буде теж дуже до речі.

Варто пам’ятати, що жодна закуска не врятує організм, якщо «переборщити» з алкоголем. Від застілля повинні залишатися приємні спогади, а не головний біль, нудота і депресія.

Джерело

Поділись


Новини партнерів