Медики назвали кращі для суглобів продукти

Медики Університету Вашингтона назвали кращі для суглобів продукти, які зміцнять кістки, відновлять хрящі і запобіжать артроз. При регулярному вживанні така їжа допоможе людині забути про болі в колінах і пальцях.

Лікарі вважають кращою для здоров’я суглобів їжу, яка містить велику кількість омега-3. Корисні жирні кислоти входять до складу риби, молока, горіхів, оливкової олії. Ці продукти позбавлять від неприємних відчуттів і відновлять хрящову тканину. Омега-3 знімає запалення і захищає від артриту.

При хворих суглобах медики рекомендують вживати ківі. Плід містить речовини, що сприяють виробленню хондроїтину. Цей елемент входить до складу аптечних препаратів від артрозу. Відновить суглоби і вівсянка, оскільки багата марганцем. Мікроелемент зміцнить кістки і оздоровить хрящі.

Лікарі радять для профілактики хвороб суглобів стежити за масою тіла, так як при ожирінні порушується метаболізм і настає гормональний збій. Це згубно позначається на кінцівках. Зайва вага навантажує коліна і сприяє розвитку артриту. Завдяки правильній їжі і фізкультурі ризик хвороб суглобів знижується.

Джерело

Поділись


Новини партнерів