Лікарі розповіли, як нормалізувати тиск при різких змінах погоди

Занадто часті зміни погоди негативно позначаються практично на будь-якій людині. Особливо це стосується тих, хто метеочутливий. Але з цією проблемою можна легко впорається, якщо знати, що потрібно робити в таких випадках.

При будь-яких відхиленнях варто проконсультуватися з фахівцем, адже високий або низький тиск нерідко є передвісником куди більш серйозних проблем зі здоров’ям.

Детальну консультацію про те, що потрібно робити в таких випадках дала лікар Вікторія Савицька.

Гіпотонія найчастіше виникає через «збій» апарату, який контролює судинний тонус. Знижений тиск також може бути наслідком перенесених інфекцій, авітамінозу, ну а оскільки судини при цьому явно нездорові, в зрілому віці він нерідко змінюється гіпертонією і людям доводиться «боротися» тепер уже з високим тиском.

При цьому найбільшу небезпеку становлять ситуації, коли тиск різко скаче від найнижчого до найвищого і навпаки. У цих випадках потрібно бути особливо уважним і стежити за своїм станом. При перших симптомах нездужання потрібно відразу ж звертатися за медичною допомогою. Не варто займатися самолікуванням.

На які симптоми потрібно звернути увагу в першу чергу:

  • тяжкість в потилиці, яка супроводжується болем в голові;
  • запаморочення;
  • серце починає битися сильніше, пульс відчувається в скронях;
  • легка нудота;
  • можливий невеликий ниючий біль в області серця.

У такому стані потрібно негайно закінчити роботу і дати собі можливість відпочити. Можна випити розслабляючий чай. Ні в якому разі не можна самостійно приймати сильнодіючі речовини. Їх може призначити тільки лікар. Якщо стан здоров’я не поліпшується протягом декількох годин, то краще звернутися за допомогою до лікарні.

Джерело

Поділись


Новини партнерів