Лікарі розповіли, які напої категорично не можна пити вранці

Для того, щоб ваш організм залишався здоровим, а проблем з шлунково-кишковим трактом не виникало, лікарі рекомендують переглянути ранкові звички і відмовитися від деяких напоїв. Пише hyser

Так з’ясувалося, що випиті на голодний шлунок кава і свіжовичавлені соки можуть спровокувати погане самопочуття і розвиток ряду хвороб органів шлунково-кишкового тракту.

Для більшості людей ранок починається саме з кави. Але медики запевняють, що пити їїтреба виключно після сніданку, а не до нього.

Особливо шкідлива така звичка, якщо у вас є проблеми зі шлунком, так як кофеїн подразнює слизову. Після його вживання підвищується секреція шлункового соку, виникає печія.

Апельсиновий і інші соки також шкідливі через високий вміст фруктової кислоти він подразнює стінки шлунка, а при постійному вживанні натщесерце може навіть спровокувати появу виразкової хвороби.

Ну а випити стаканчик соку після сніданку ніхто не забороняв. Правда, знову є нюанс, якщо ви стежите за своїм здоров’ям, то краще утриматися від пакетованих соків і вживати свіжовичавлений.

А як же тоді почати ранок і що ж можна пити?

Багато експертів рекомендують починати ранок зі склянки води. Але вода повинна бути трохи вище кімнатної температури або ж взагалі теплою, а якщо додати в неї часточку лимона – такий напій ще і посприяє очищенню печінки.

При цьому пити воду потрібно не залпом, а повільно, невеликими ковтками

Ні в якому разі не можна пити холодну воду з холодильника, оскільки вона може спровокувати спазм судин слизової, а якщо вона буде ще і газованою – не виключені нудота, розлади і розвиток запалення.

Поділись


Новини партнерів