Вчені назвали найкорисніший спосіб заварювання кави

Не знаєте, з чого почати ранок? Можна випити чашку чаю або свіжовичавлений сік. А можна і какао. Однак у багатьох щоранку перед очима чашка гарячої кави. Але і тут є свої тонкощі і секрети.

Погодьтеся, досить однієї хвилини поруч з пахучою кавоваркою – і життя налагоджується. Адже давно доведено, що вдихання аромату кави стимулює вироблення мозком гормонів задоволення, від яких на душі стає затишно і тепло. Пише hyser.com.ua

Гурмани знають, що найсмачніша кава – обсмажена менше місяця назад. Якщо ж термін давності перевищує чотири місяці, то напій починає втрачати смакові якості.

У свою чергу німецькі вчені з Інституту здорового харчування зовсім недавно завершили дослідження на предмет того, яка кава найкорисніша.

Дослідження тривало більше п’яти років, точніше – 67 місяців. В експерименті взяли участь більше 2000 простих німців і отримані результати, здивували багатьох. Виявилася, що найкорисніша кава – це не кава в зернах і не мелена, а – елітна кава в капсулах. Так, за словами німецького вченого Альберта Гешефтгабера, який керував дослідженнями, саме ця кава гарантує потрапляння в наш організм найбільшої кількість корисних речовин, які містяться в її зернах. Капсульна кава здатна роками зберігати аромат і всі корисні мікроелементи.

Поділись


Новини партнерів