Ендокринолог розповів про 4 ознаки проблем з щитовидкою у жінок

Статистика показує, що жінки більше за чоловіків схильні до захворювань щитовидної залози. Але перші ознаки, коли захворювання знаходиться ще на початковій стадії, розпізнати не так-то просто – часто їх приймають за втому, стрес, наслідки нездорового способу життя. Якщо ви виявили у себе наступні 5 ознак – час записатися на прийом до ендокринолога.

Два головних захворювань щитовидної залози – гіпотеріоз (брак гормонів) і гіпертеріоз (надлишок гормонів). Ендокринолог з США Діпак Чопра розповідає про ознаки цих захворювань.

Змінився менструальний цикл

Якщо раніше спостерігалися рясні виділення, а зараз мізерні (або навпаки), то це привід насторожитися. При занадто мізерних кровотечах можливий гіпертеріоз, а при занадто рясних – гіпотеріоз.

Немає сил

Якщо раніше після роботи ви заглядали в улюблений фінтес-клуб, прибирали квартиру або без проблем йшли на вечірку, а зараз, здається, що сил залишилося тільки щоб «доповзти» до будинку, то це одна з ознак гіпотиреозу.

Незважаючи на старання, вага не знижується або відбулося різке схуднення

В образі життя нічого не змінилося, але вага збільшується, а зниженні калорійності раціону, ніяк на це не впливає? Можливо, справа в уповільненні обміну речовин, симптом гіпотиреозу. Зворотна ситуація: спосіб життя той же, але одяг раптом став бовтатися. Таке відбувається при надмірно швидкісних обмінних процесах – ознаці гіпетеріозу.

Специфічне сприйняття температури навколишнього середовища

Якщо всім холодно, а вам навіть в мороз хочеться відкрити вікно навстіж – гіпертеріоз. Навіть закутавшись в светри і сидячи у батареї холодно? Можливий гіпотеріоз.

Джерело

Поділись


Новини партнерів