Лікарі розповіли, яка хвороба може спровокувати появу онкології

Як стало відомо, що деякі захворювання можуть викликати онкологію, яка дуже важко піддається терапії. Щоб цього не допустити, важливо знати, які хвороби це можуть спровокувати. Про це пише hyser

Так, онкологію в організмі людини можуть викликати і інші захворювання, тому їх важливо вчасно лікувати. Важливо не займатися самолікуванням, а довіряти цю справу профільним лікарям, які перед призначенням курсу проведуть всі необхідні аналізи. Це необхідно для того, щоб зрозуміти, як протікає хвороба і які органи вже зачеплені.

Так, за словами експертів, діабет другого типу може стати попередником раку підшлункової залози – захворювання, лікування якого рідко приносить позитивні результати. Вчені заявляють, що вірогідність розвитку цього виду раку зростає вдвічі після діагностування діабету. Тому людям, яким був поставлений такий діагноз потрібно в кілька разів більше стежити за станом свого здоров’я, щоб не упустити важливі симптоми онкології.

Автори дослідження наполягають на регулярних профілактичних оглядах пацієнтів з діабетом другого типу. Раннє діагностування раку підвищує шанси на успішне лікування.

Варто пам’ятати, що онкологічні захворювання піддаються терапії тільки на початкових стадіях свого розвитку. Потім їх лікувати дуже складно, а часом просто неможливо. Як правило, на четвертій стадії захворювання лікарі можуть тільки поліпшити стан пацієнта, зокрема купірувати больові синдроми, але ніяк не вилікувати хворого.

Тому лікарі рекомендують регулярно здавати всі необхідні аналізи, щоб виявляти онкологічні захворювання на перших порах.

Не варто думати, що це захворювання може пройти самостійно. Ні, не може і в такому випадку веде до летального результату.

Поділись


Новини партнерів