Ні дієтам: які продукти їсти, щоб не набирати вагу

Зайва вага – справжня проблема сучасних людей. Існує багато різних дієт і способів схуднення. Однак тепер фахівці просто перечилили продукти, які не дадуть вам набрати вагу.

Молочні продукти
Так, так, саме вони. Багато хто не жалує молоко, при цьому люблять поласувати сиром, сирами і кефіром. У будь-якому випадку, відзначають експерти, молочні продукти-це джерело незамінних амінокислот і кальцію. Але жир в них також є. Тому з «молочкою» потрібно бути обережними. Намагайтеся вибирати несолодкі натуральні йогурти з корисними пробіотичними бактеріями. Також не бійтеся додавати молоко в каву.

Цільнозернові
Якщо ви не уявляєте своє життя без макаронів і хліба – нічого страшного. Купуйте макарони з твертих сортів пшениці, а хліб випікайте в хлібопічці їх цільнозмеленого борошна. На сніданок їжте вівсяну кашу з фруктами і ягодами, при цьому уникайте каш швидкого приготування – в них багато цукру і рафінованих вуглеводів.

Білкові продукти
Про корисність білка говорять багато. Нагадаємо же про це знову. Риба, морепродукти, пісне м’ясо, яйця, горіхи – все це складові здорового раціону. Горіхи можна використовувати в якості снеків для перекусу. Харчуватися рибою фахівці рекомендують як мінімум двічі в тиждень, причому бажано вибирати саме морську. А що стосується м’яса і птиці – готуйте їх без шкіри. Це дозволить зменшити їх жирність.

Овочі та бобові
Цей список був би неповним без бобових і овочів. В останніх практично немає жиру, зате є багато необхідних організму води і клітковини. Бобові, в свою чергу, є незамінним джерелом стійкого крохмалю. Такі продукти здатні швидко нас насичувати і позбавляють від переїдання.

Дієтолог порадила не мучити себе дієтами, а просто підібрати для себе найбільш підходящу і реалістичну модель харчування.

Джерело

Поділись


Новини партнерів