Судоми в ногах можуть бути ознакою серйозних захворювань

Судоми в ногах можуть бути викликані як великими навантаженнями, так і серйозними захворюваннями. Серед них значаться авітаміноз і низький рівень цукру в крові.

Скорочення м’язів в кінцівках часто вказує на більш небезпечні проблеми в організмі. Лікарі кажуть, що такі відчуття можуть виникати із-за втоми, високої температури, низький вміст води, а також перших етапів варикозу. Основною причиною вони називають дисбаланс солей в ногах і погане насичення м’язів киснем.

Остеопати рекомендують знизити навантаження на гомілки і стопи, тому що болі виникають ще як наслідок неадаптованості до фізичної активності. Травми, викривлення, інші захворювання хребта впливають на розподіл тиску на тазові кістки.

Надмірно тривале стояння або ходьба також негативно впливають на м’язові тканини. Судоми, які виникають вночі, сигналізують про незавершений метаболізм після сильні напруги.

До медичної допомоги варто звернутися в разі болів і зниженого цукру в крові або вітаміну D. Таке поєднання зустрічається часто при захворюваннях щитовидної залози. Припинення її функцій заважає всмоктуванню кальцію, що призводить до подібного синдрому.

Джерело

Поділись


Новини партнерів