Експерти назвали каші, які потрібно їсти на сніданок

Ні для кого не секрет, що свій день краще починати з каші.

Ось яка каша і за що відповідає, пропонуємо вам розібратися.

Вівсяна каша

Вівсяна каша багата на магній, фосфор, марганець, залізо, вітаміни групи В і клітковину. Крім того, овес містить чимало антиоксидантів – серед них є унікальний, який називається avenanthramides. Згідно з цим дослідженням, такий антиоксидант має протизапальні властивості. Також, овес містить бета-глюканат, який корисний для організму. По-перше, він знижує «поганий» рівень холестерину і рівень цукру в крові. По-друге, сприяє зростанню хороших бактерій в травному тракті. І по-третє, відмінно насичує і пригнічує відчуття голоду.

Гречана каша

Гречка містить масу корисних елементів і речовин, наприклад фосфор, цинк, залізо, вітамін В6, фолієву і пантотенову кислоту. Згідно з дослідженнями, гречка знижує «поганий» рівень холестерину, допомагає запобігти захворюванням серця і боротися з високим тиском. Також гречка є відмінним джерелом рослинного білка, саме тому її так люблять всі спортсмени та вегетаріанці.

Кукурудзяна каша

Кукурудзяна каша, як і гречка, не містить клейковини, тому її можуть їсти всі, хто страждає на целіакію (непереносимість глютену).

У цій крупі міститься залізо і фосфор. Залізо сприяє переміщенню кисню по всьому організму, а також прискорює метаболізм, активуючи особливі ферменти, необхідні для виробництва енергії. Фосфор, в свою чергу, потрібен для міцних кісток і зубів.

Пшоняна каша

Дослідження показують, що пшоно сприяє поліпшенню стану при бронхіальній астмі, а може і зовсім запобігти її появі. Також ця крупа знижує ризик розвитку діабету другого типу – вона містить багато магнію. Цей елемент якраз і є головним «борцем» з цим захворюванням. Пшоно – джерело не тільки магнію, а й кальцію, міді, марганцю, фосфору, заліза, вітамінів групи В і різних корисних речовин, наприклад лейцину, триптофану, треоніну і гістидину.

Лляна каша

Є джерелом вітамінів і цінних елементів. Серед багатьох речовин можна виділити жирні кислоти омега-3, розчинну і нерозчинну клітковину. Кислоти омега-3 відомі як «хороші» жири і вважаються вкрай корисними для здоров’я серця.

Рисова каша

Білий шліфований рис в процесі обробки втрачає свої корисні властивості. Тому спробуйте приготувати кашу з коричневого рису, який містить безліч вітамінів групи В, і мікроелементів, таких як магній, марганець і кальцій.

Манна каша

Манна крупа виготовляється з пшениці, в якій міститься 70% вуглеводів всього хімічного складу, мало клітковини, вітамінів і мінеральних речовин, а також вона має високий глікемічний індекс. Манна крупа легко перетравлюється і швидко засвоюється, тому її небажано вживати при надмірній масі тіла.

Джерело

Поділись


Новини партнерів