Біль і судоми в ногах: про які порушення в організмі це сигналізує

Якщо вас переслідує біль, тяжкість або судоми в ногах, такі симптоми можуть сигналізувати про наявність варикозної хвороби ніг, серцево-судинних захворюваннях, подагри, цукрового діабету, зневоднення. Ми перерахуємо сім основних симптомів, які проявляються на ногах і є ознаками порушень в різних органах і системах нашого організму.

Якщо ноги зводять судоми, це може свідчити про зневоднення. Також даний симптом може вказувати на дефіцит калію і кальцію. Нічні судоми є ознакою цукрового діабету, тому не відкладайте візит до лікаря.

Оніміння та поколювання в кінцівках говорить про периферичну невропатію. Якщо симптоми не проходять протягом декількох годин, зверніться до лікаря. За затерплими ногами можуть ховатися інші хвороби.

Лущення шкіри на гомілках, ознака ослаблення імунітету, ну, погодьтеся, косметична проблема, оскільки такі ноги виглядають не дуже естетично. А лущення на шкірі стоп, викликають грибки.

Холодні ноги , які важко зігріти навіть одягнувши теплі шкарпетки, можуть говорити про можливі проблеми зі щитовидною залозою.

Опух великий палець на нозі, спостерігаєте ще і підвищення температури тіла? Такі симптоми можуть вказувати на розвиток захворювання суглобів, зокрема, подагри.

Синці на ногах. У вас часто з’являються синці на ногах? А поруч з ними є дрібна капілярна сіточка? Можливо, так проявляється початкова стадія варикозної хвороби. Проконсультуйтеся з цього питання з лікарем.

Джерело

Поділись


Новини партнерів