Вчені назвали продукти, які допоможуть відновити мікрофлору кишечника

Вчені вважають, що правильно складений раціон харчування відновить корисні бактерії кишечника. Фахівці назвали продукти, які обов’язково треба включити в своє меню, після прийому антибіотиків.

Вчені давно вже довели, що від мікрофлори кишечника залежать багато аспектів здоров’я людини, молодість, імунітет, серцево-судинні та онкологічні захворювання. Для того, щоб зменшити вплив негативних факторів із зовнішнього середовища треба просто збільшити популяцію «хороших» бактерій.

Особливо ретельно за станом кишечника необхідно стежити, коли людина приймає антибіотики. У зв’язку з цим, медики рекомендують дотримуватися харчування, яке збільшить кількість корисних бактерій всередині кишечнику.

Так, наукові співробітники американського Brown University почали практикувати своїм пацієнтам дієту, яка допомагає кишечнику не відчути вплив таблеток та розвитку небезпечних інфекцій після прийому антибіотиків. Для захисту від цього ефекту нам необхідно вживати корисні продукти харчування, насичені пробіотиками і харчовими волокнами начебто цільнозернових продуктів.

У раціоні повинні бути продукти, здатні пригнічувати гнильні процеси, а також розмноження патогенних мікроорганізмів. До таких продуктів відносяться: яблука, часник. Корисними властивостями володіють кисломолочні продукти (кефір, ряжанка, кисле молоко) і сири (бринза).

Також не зайвими будуть морква, цибуля, чорна редька, хрін, гвоздика, кріп, барбарис, малина, чорниця, шипшина, лимон, грейпфрут, журавлина або гранат

Наприклад, замість цукру вживайте мед, ковбасні вироби замініть натуральним м’ясним продуктом, свіжий хліб – сухарями, смаження – приготуванням на пару, варінням або запіканням.

Джерело

Поділись


Новини партнерів