Продукти, які не підвищують рівень цукру у крові

Ці продукти харчування володіють низьким глікемічним індексом. Це особливо корисно для жертв діабету і тих, хто просто хотів би схуднути.

Почнемо з авокадо, в якому містяться так звані “хороші” жири. Це поліненасичені і мононенасичені жирні кислоти, що підвищують чутливість до інсуліну, які зміцнюють артеріальний тиск, знижують запалення і збільшують почуття ситості. Авокадо володіє низьким глікемічним індексом. Те ж саме можна сказати про жирну рибу, тобто ту, яка містить жирні кислоти Омега-3. До неї відносяться форель, лосось, сардини і оселедець. Обов’язково включіть в свій раціон часник, у якому взагалі багато корисних властивостей, включаючи профілактику і боротьбу з простудними захворюваннями, а також зміцнення імунітету. Часник не призводить до стрибків рівня цукру в крові.

Традиційно фрукти і овочі містять природний цукор, але в деяких з них його не так багато. Наприклад, в зелених листових овочах. До них відносяться салат латук, шпинат, броколі, а також ріпа. Всі вони містять багато клітковини і багато корисних для здоров’я нутрієнтів. Буде не зайвим спробувати включити в раціон і все ще екзотичне насіння Чіа. Дослідження показують, що регулярне вживання насіння знижує рівень поганого холестерину і тригліцеридів. Серед фруктів дуже корисні чорниця і лохина. Хоча вони мають не самий низький глікемічний індекс, але зате містять клітковину і вкрай важливі для нас антоціаніни, які і запобігають скачки рівня цукру в крові.

В цілому, для здоров’я дуже корисні мигдаль і багато інших горіхів. Наприклад, у мигдалю глікемічний індекс взагалі дорівнює нулю, що робить його ідеальним горіхом для діабетиків. Цільнозернові продукти теж не викликають різких стрибків рівня цукру в крові. Спробуйте хліб на основі цих злаків і переконайтеся в тому, що він не набагато гірший від традиційного хліба з пшеничного борошна.

Джерело

Поділись


Новини партнерів