Фахівці назвали три найбільш корисних сніданки

Експерти Національного дослідницького центру «Здорове харчування» розповіли, які сніданки є найкориснішими. Багато досліджень показують, що сніданок є важливою частиною раціону – ті, хто пропускає сніданок, схильні переїдати протягом дня. Крім того, сніданок допомагає підтримувати процес метаболізму і травлення.

Фахівці віддали перше місце в рейтингу вівсяної каші. Вона багата вітамінами і мінералами, є джерелом клітковини і вуглеводів. Вівсянка допоможе зарядитися енергією, не викликаючи при цьому різких стрибків рівня цукру в крові. Але їсти постійно одну вівсянку теж не рекомендується – краще чергувати різні суміші круп. Уникати слід манної, пшоняної крупи і каші з білого рису.

Варити кашу найкраще на воді, без додавання цукру. До каші чудово підійдуть свіжі фрукти або горіхи, можна додати трохи меду.

На другому місці опинилися фрукти. З них можна робити салати або їсти цільними. Фрукти допомагають забезпечити організм корисними речовинами і клітковиною. Правда, при деяких захворюваннях не рекомендується їсти фрукти на порожній шлунок, тому такий сніданок підійде не всім.

Третє місце дісталося білковим сніданкам. Це можуть бути страви з риби, білого м’яса, яєць, бобових.

Джерело

Поділись


Новини партнерів