Фахівці розповіли від чого позбутися, щоб не товстіти

Вчені з Венесуельського університету довели, що смартфон може впливати на стан тіла людини.

Багато хто знає, що тривале сидіння за комп’ютером може завдавати непоправної шкоди здоров’ю, проте, не всі підозрюють, яку приховану небезпеку може в собі нести захоплення смартфоном.

Американський кардіологічний коледж в окрузі Колумбія провів дослідження, в ході якого було виявлено чіткий зв’язок між людьми, які страждають ожирінням і проведенням часу зі смартфоном протягом п’яти або більше годин на день.

Так, було проаналізовано 1060 добровольців. Серед них 360 чоловіків, які мали надлишкову вагу рівному еквіваленту 36,1%, і 700 жінок, які страждали ожирінням в 57,4%. Дослідники провели аналіз даних цих людей і визначили, що захоплення гаджетом призводило до ненормованого харчування, зменшення фізичної активності. Майже 50% людей, які були схильні до тривалого використання смартфона, страждали ожирінням.

На думку вчених, смартфони є прекрасною технологією, які відповідають потребам і цілям сучасної людини. Однак їх теж варто використовувати для поліпшення свого здоров’я, а не навпаки.

За словами вчених, людям варто більше часу приділяти формуванню здорових звичок.

Джерело

Поділись


Новини партнерів