Як зберегти спину здоровою: 8 причин для її хвороб та прості способи їх позбутися

Багато людей у різні моменти життя страждають від болю в спині. Це є наслідком не тільки різних травм або захворювань, але і носіння неякісного взуття. Деякі дівчата щодня носять туфлі на високих підборах, що завдає істотної шкоди стану здоров’я їх спини. З дитинства батьки кажуть своїм дітям, щоб вони тримали спину прямо, але в повсякденному житті всі просто забувають про це попередження, що призводить до появи неприємного болю. Тому можна виділити кілька шкідливих факторів, які негативно впливають на хребет. Якщо позбутися їх, то можна надовго зберегти ідеальне здоров’я.

Професійні фактори

Біль у спині — це не тільки проблема офісних працівників, бо від нього страждають і люди, які займаються важкою фізичною працею. Навіть люди, які створюють гарний манікюр, водії і архітектори часто мають проблеми з хребтом. Це обумовлено тим, що під час роботи вони приймають специфічну позу, тому їх спина постійно напружена.

Щоб вирішити цю проблему, потрібно щогодини робити паузу, щоб зняти навантаження з хребта. Доцільно робити невелику розминку, що дозволяє знімати напругу з м’язів спини.

Неправильно організований простір будинку

Багато людей впевнені, що здоров’я спини не знаходиться під загрозою в домашніх умовах. Але насправді вдома всі розслабляються, тому не замислюються про необхідність правильної пози.

Чоловікам і дівчатам доводиться щодня мити посуд, готувати їжу чи прасувати одяг, що може негативно впливати на стан хребта. Тому важливо адаптувати навколишнє середовище в будинку таким чином, щоб всі елементи відповідали зросту. Під час занять різними домашніми справами потрібно розслабляти м’язи.

Носіння незручного взуття

Дівчата, які прагнуть виглядати гарно і яскраво, часто вибирають незручне або зовсім небезпечне взуття. Вони носять туфлі на підборах або плоскій підошві, не замислюючись про наявність прямого зв’язку між взуттям і поставою.

Взуття на високих підборах можна носити не більше 2-х годин на день.

За наявності плоскої підошви неможливо правильно розподілити вагу, тому навантаження, що залишилося, впливає на м’язи спини. Отже, таке взуття не підходить для постійного використання.

Купівля великих сумок

Великі сумки є модними, але якщо потрібно зберегти здоров’я спини, то доцільно відмовитися від їх використання. В них вкладається безліч непотрібних і важких речей, які не застосовуються протягом дня. Тому краще за все купувати рюкзаки, які носяться на плечах. Це дозволяє рівномірно розподілити навантаження, причому важливо відрегулювати ремені таким чином, щоб рюкзак щільно прилягав до лопаток.

Вузький одяг

Деякі люди воліють виглядати модно і гарно, забуваючи про своє здоров’я і самопочуття. Тому вони купують вузький і незручний одяг, до якого відносяться спідниці-олівці, облягаючі сукні або вузькі джинси. Такі речі обмежують свободу пересування і порушують кровообіг. До кінця дня це призводить до появи сильного болю в спині.

Жінки повинні особливо багато уваги приділяти вибору нижньої білизни. Якщо користуватися коригуючою білизною, то це призводить до стискання м’язів. Бюстгальтер повинен бути не тільки гарним, але і комфортним для щоденного носіння.

Стрес і депресія

Дослідження показали, що занепокоєння і депресія можуть стати причиною напруження м’язів спини. Коли люди сумують, вони забувають про прийняту позу, тому їх плечі опускаються, а спина згинається. Це є причиною сильного болю в хребті.

Щоб впоратися зі стресом, рекомендується приділити увагу і час фізичній активності. Слід обрати діяльність, яка припаде до душі людині. Наприклад, можна займатися танцями, бігом або плаванням.

Якщо з’являється депресія, то рекомендується звернутися до психолога, щоб виявити причину такого психічного стану і вирішити проблему, що виникла.

Неправильне положення тіла під час сну

Незручна поза, разом з неправильним матрацом не тільки завадить сну, але і може призвести до болю в спині. Жорсткість матраца відіграє важливу роль, тому виріб не повинен бути занадто м’яким або твердим. Краще за все вибирати середню жорсткість.

Під час сну лінія хребта повинна залишатися прямою. Коли ви спите на спині, покладіть подушку під коліна, щоб знизити навантаження.

Неправильне навантаження під час підняття важкого предмета

Для здоров’я спини протипоказаний підйом важких предметів, але в повсякденному житті люди змушені піднімати їх. Щоб не пошкодити спину, потрібно користуватися деякими простими правилами: коліна слід зігнути, а спину необхідно тримати прямою відносно голови. У цьому випадку навантаження буде розподілене рівномірно, що дозволить уникнути проблем із хребтом.

Висновок

Поява болю в спині може бути обумовлена різними причинами. Нерідко симптом пов’язаний з носінням важких предметів, неправильним вибором взуття або стресом. Тому в кожній ситуації потрібно стежити за своєю позою, тримати спину прямою і піклуватися про своє здоров’я.

Поділись


Новини партнерів