5 симптомів, які можуть говорити про рак мозку. Не ігноруйте їх

У всій медицині немає більш серйозного діагнозу , ніж пухлина головного мозку. Знати і не ігнорувати її можливі симптоми – великий крок до власного здоров’я.

Пухлини мозку однаково часто зустрічається у чоловіків і жінок, незалежно від віку. «У всій медицині немає більш серйозного діагнозу, ніж пухлина головного мозку, тому що це не тільки медична проблема. Вона дійсно впливає на психіку, душу і індивідуальність людини », – каже нейрохірург Стівен Калканіс. Рак мозку може бути дуже агресивним і швидко привести до летального результату. Існує більше 120 видів пухлин головного мозку і центральної нервової системи – як доброякісні, так і злоякісні. Так, при менінгіомі більшість пацієнтів можуть продовжувати жити нормальним життям. А гліобластоми як правило, призводять до смерті людини, будучи при цьому найпоширенішим типом раку мозку.

При цьому лікувати потрібно всі типи пухлин мозку. Навіть доброякісні можуть завдати шкоди, так як знаходяться в дуже обмеженому просторі.
«Велика частина мозку – дуже цінна нерухомість. Там просто не так багато додаткового місця для пухлин, неважливо, доброякісних або злоякісних, – щоб вони могли зростати, не викликаючи проблем », – пояснює нейрохірург-онколог Гленн Лессер. Лікарі вважають, що рак мозку викликає помилка в діленні клітин, яка може статися в будь-який час. Спадковість в даному випадку не має ніякого значення. Найголовніше, що ми можемо зробити для власної безпеки – знати і не ігнорувати попереджувальні знаки, які посилає організм.

Ось п’ять найголовніших симптомів раку мозку, на думку лікарів

1. Часті і тривалі головні болі

Головний біль, що супроводжується нудотою і блювотою – найбільш поширений симптом. Він може тривати довгий час, що говорить про підвищений внутрішньочерепновий тиск.
Іноді голова сильніше болить в конкретному місці – там, де росте пухлина. При цьому таблетки від головного болю не допомагають.
Підозрювати рак при перших же ознаках мігрені не варто – більшість головних болів все ж мають інші причини. Але якщо в поєднанні з хворою головою ви помітили у себе і інші симптоми з цього списку – це привід звернутися до лікаря.

2. Слабкість, проблеми з координацією

Людина раптово починає відчувати труднощі при ходьбі, не може утримати рівноваги. Зауважує, що одна сторона тіла працює гірше іншої. Не списуйте це на звичайну незграбність.

3. Проблеми із зором

Звичайна картина світу раптом стає розмитою, в очах двоїться, людина стає надзвичайно чутливою до світла, раптово натикається на стіни або інші предмети. Пухлина може торкнутися волокна, що з’єднують очі з задньою частиною мозку, через що починаються проблеми із зором.

4. Напади, що нагадують епілепсію

Їх причиною не обов’язково може бути рак, але краще перевірити це в лікарні.

5. Зміни в поведінці людини

Близькі можуть помітити спочатку невеликі, але дивні зміни в звичайній поведінці людини. Вона раптово заблукала в знайомому районі, або стала проявляти дивну агресію. У поєднанні з іншими симптомами це може означати рак.

Пам’ятайте: чим раніше ви звернетеся до лікаря, тим більше часу у вас буде на лікування. А значить, і більше можливостей перемогти хворобу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів