Корисні і небезпечні продукти для суглобів

Для наших суглобів важливо повноцінне і здорове харчування. Помічено, що сприятливу дію на суглоби надають такі продукти як спаржа, гарбуз, і навіть авокадо (з’їдайте 1 штуку середньої величини протягом тижня). У них багато речовин, що підтримують еластичність хрящової тканини, магнію і вітамінів групи В.

Корисні також всі рослинні олії, насіння – гарбузові, кунжутне, соняшникове.

Зате багато пацієнтів відзначають, що суглобам гірше після помідорів і всіх пасльонових, червоного м’яса (яловичини, особливо в смаженому або в’яленому вигляді), консервів.

При зниженні щільності кісток і початкових ознаках руйнування хрящів необхідно вживати такі страви як, холодець, заливне з курки і риби.

Гріти хворі суглоби не треба: якщо є запалення, буде гірше. Зробіть крижаний компрес: на хворий суглоб покладіть махровий рушник, а зверху пакет з льодом. Посидьте так хвилин 20. Це зменшує біль і набряклість, покращує кровообіг.

Джерело

Поділись


Новини партнерів