П’ять неймовірних фактів про воду з лимоном, які перевернуть вашу свідомість

Це неймовірно, але стакан з теплою водою і лимоном, це найбільш простий засіб, який служить для профілактики багатьох захворювань.

Так, в матеріалі описані п’ять корисних властивостей води з лимоном:

1. Підвищення імунітету

Це пов’язано з тим, що в лимонах велика кількість вітаміну C, який зміцнює імунітет і підвищує опірність організму до хвороб. Крім вітаміну C, лимон містить вітаміни групи В, А, Р, мікроелементи калій, фосфор, кальцій і магній, фолієву кислоту, пектин, антиоксиданти та інші корисні речовини.

2. Поліпшення стану судин

Мало кому відомо, що в лимонному соці міститься аскорбінова кислота, яка зміцнює стінки судин і усуває холестеринові бляшки на їх поверхні. Більш того сприяє їх еластичності.

3. Поліпшення обміну речовин

Також, вода з лимоном позитивно впливає на травлення. Вся справ в тому, що сам склад напою дуже схожий на склад шлункового соку. Саме з цієї причини, його рекомендують при порушеннях роботи шлунково-кишкового тракту, нудоті, запорах і метеоризмі. Однак, дані рекомендації не стосуються людей, які страждають від печії, гастриту з підвищеною кислотністю і виразки шлунка – їм напій протипоказаний.

4. Профілактика гіпертонії

Вода з лимоном є чудовим профілактичним засобом від гіпертонії і навіть може допомогти на початковій її стадії. При регулярному вживанні води з лимоном, всього за кілька тижнів можна знизити артеріальний тиск на 10%.

5. Виведення токсинів з організму

Антиоксиданти стимулюють роботу печінки і інших органів, виводять токсини і вільні радикали, покращують ліпідний обмін в організмі. Всі ці фактори в сукупності допомагають в боротьбі із зайвою вагою.

Джерело

Поділись


Новини партнерів