Лікарі назвали 3 доступних продукти, які знижують артеріальний тиск

В останні роки проблема підвищеного артеріального тиску набуває все більших масштабів. Ефективно боротися з симптомами захворювання можна не тільки за допомогою дорогих медичних препаратів, але і вживаючи три доступних продукти, кажуть лікарі.

В першу чергу фахівці називають екстракт часнику, ефективність якого в лікуванні високого артеріального тиску була доведена вченими в результаті дослідження. Також дуже корисно для зміцнення серцевого м’яза і профілактики гіпертонії вживати чай з квіток гібіскуса. Вони багаті поліфенолами і антоціанами, завдяки чому роблять позитивний вплив на організм людини. Третій доступний продукт – риб’ячий жир. Його цілющі для серця властивості відомі давно, але крім цього він здатний нормалізувати кров’яний тиск.

Крім перерахованих вище продуктів, лікарі рекомендують включати в раціон волоські горіхи, курагу, мед, лимон, грейпфрут і хурму, які є натуральними продуктами, позитивно впливають на стан серця і судин. При цьому варто знизити вживання або зовсім відмовитися від копченостей і фастфуду, що приносять шкоду організму, зокрема, впливаючи на розвиток гіпертонії.

Джерело

Поділись


Новини партнерів