8 домашніх засобів для лікування грибка на нігтях і шкірі

Найпростіші та ефективні домашні засоби для боротьби з грибком на нігтях!

Лимон від грибка на нігтях
Відріжте пару тонких скибочок лимона, закріпіть на ураженому нігті. Залиште діяти до ранку. Вранці промити і висушити. Повторюйте через день до повного усунення проблеми.

Олія Материнки звичайної
Змішайте три або чотири краплі ефірної олії патеринки і столову ложку оливкової олії. Наносити цю суміш, потрібно щодня на нігті протягом трьох тижнів.

Олія чайного дерева
Змішайте кілька крапель олії і столову ложку оливкової олії і нанесіть, по можливості, кілька разів на день. Ця суміш повинна застосовуватися через день 20-30 днів.

Яблучний оцет
Змішайте 5 крапель ефірної олії лаванди в чашці яблучного оцту і вилийте все в більшу миску з водою, яка добре покриває обидві ступні. Повторіть протягом двох тижнів.

Перекис водню
На шматочок вати або бинта нанесіть трохи перекису водню і помістіть на ніготь на 30 хвилин. Застосовуйте кожен день протягом трьох тижнів. Після закінчення процедури ретельно висушіть ноги.

Часник з лимоном і йодом
Подрібніть 2-3 великих зубчики часнику, додайте чайну ложку лимона і 10 крапель йоду. Залиште на тиждень настоюватися. Після цього нанесіть тонкий шар тільки на нігті, на яких є грибок. Повторюйте цю дію протягом 2 тижнів.

Кокосова олія
Жирні кислоти діють як природні фунгіциди. Грибкова мембрана має вирішальне значення для підтримки «життя» грибка. Тому багато протигрибкових препаратів спрямовані на грибкову мембрану. Жирні кислоти, які містяться в кокосовій олії, природним чином впроваджуються в ліпідний (жировий) шар грибкової мембрани і порушують її. В результаті це призводить до розпаду і остаточного руйнування грибка.

Наносити олію потрібно 2-3 рази на день до повного усунення грибка.

Полин
Помістіть жменю полину в чашку з окропом. Накрийте і дайте охолонути. Потім нанесіть цей настій ноги або нігті з грибком на 20 хвилин в день. Виконувати цю операцію потрібно два рази в день протягом 2-3 тижнів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів