Не вставайте з ліжка, поки не виконаєте ці 6 вправ!

Складання планів на день – не перше, що ви повинні робити вранці. Насамперед подбайте про своє тіло – це принесе вам більше вигоди у вигляді здоров’я на довгі роки.

Учитель йоги Ренді Реген говорить, що дуже важливо, як людина проводить перші кілька хвилин після пробудження до іншої діяльності.

Ці прості і дуже ефективні вправи з практики йоги допоможуть вашому тілу прокинутися, а вас зроблять повними енергії і сил на весь день.

Їх можна виконувати навіть під ковдрою!

1. Розтяжка хребта:

uprazhneniya-utrom (2)

Вдихніть, покладіть руки над головою, стискаючи пальці разом. Перевертаємо долоні до стіни. Тримайте коліна прямі, і ваші пальці розтягнуті. Тримайте своє тіло в цьому положенні протягом 5 секунд. Видихніть і розслабтеся. Виконайте 3 повторень.

2. Розтяжка суглобів:

uprazhneniya-utrom (3)

Зігніть праву ногу, і помістіть ліву ногу на праве коліно. Обхопіть праве коліно руками. Дихайте глибоко протягом 5 секунд, і поміняйте ноги. Ця вправа покращує змащування суглобів і зміцнює сідничні м’язи. Робіть 3-5 повторів на кожну ногу.

3. Розтяжка м’язів спини і поперекового відділу хребта:

uprazhneniya-utrom (4)

Поставте ноги на підлогу і зігніть коліна. Тягніться до підлоги руками, повісивши їх на коліна. Тягніться головою до підлоги. Порахувати до 5 і розслабитися. Це хороший спосіб прокинутися і дати спині хорошу розтяжку, ваш мозок буде отримувати достатню кількість кисню. Робіть 5-7 повторів.

4. Коліна до грудей:

uprazhneniya-utrom (5)

Потрібно лягти на спину і зігнути коліна. Підтягніть їх до грудей. Ця вправа здатна зробити чудеса для нижньої частини спини, і вона стимулює ваше тіло і розум. Для досягнення оптимальних результатів, ви повинні утримувати ваше тіло в цьому положенні протягом 10 секунд. Робити 5-7 повторів.

5. Поворот

uprazhneniya-utrom (6)

Покладіть руку на правій бік тулуба. Зігніть ноги в колінах і простягніть їх в протилежному напрямку. Тримайте плечі на матраці. Утримуйте тіло в цьому положенні протягом 10 секунд, і перейдіть на іншу сторону. Ця вправа підвищує циркуляцію крові і працює на м’язи хребта. Робіть 5-7 повторень на кожну сторону.

6. Нахил вперед

uprazhneniya-utrom (7)

Сидячи на ліжку випрямити ноги. Вдихніть, видихніть і тягніться до пальців ніг. Вдихніть знову, видихніть і потягніться ще більше. Тягніть шию теж. Зробіть 10 повторень, потім розслабтеся.

Ваше здоров’я у ваших руках! Роблячи ці вправи щоранку, ви значно поліпшите своє самопочуття і здоров’я!

Поділись


Новини партнерів