Три початкових симптоми раку підшлункової залози

За словами лікарів, на ранніх стадіях рак підшлункової залози зазвичай не проявляє себе, що, безумовно, позначається на діагностиці. Які ознаки повинні змусити насторожитися і звернутися за обстеженням?За даними Cancer Research Британії, точна причина виникнення раку підшлункової залози все ще залишається для науки невідомою, – проте існують чинники,які значно підвищують ризик розвитку цього захворювання. Такими факторами є куріння, алкоголь, неправильне харчування (зловживання їжею смаженою, жирною і такою, що містить штучні добавки), ожиріння, сімейна історія хвороби.Експерти розповіли про потенційно небезпечну симптоматику цього підступного недугу, який довгий час ніяк не проявляє себе.

«В класичну трійку симптомів недуги входять болю в області спини або шлунка, які спочатку можуть з’являтися і зникати, – часто в положенні лежачи або після їжі. Потім несподівана втрата ваги і жовтяниця – пожовтіння шкіри і білків очей», – повідомили наукові фахівці.

З інших симптомів захворювання лікарі виділили змінився колір сечі: вона стає темно-жовтого або помаранчевого. При цьому може спостерігатися блідість шкіри, турбувати свербіж.

Також можуть розвинутися симптоми діабету, оскільки пухлина руйнує підшлункову залозу, що виробляє інсулін, кажуть медики.

У той же час перераховані вченими симптоми мають місце і при інших захворюваннях, так проявляє себе не тільки рак підшлункової залози. Необхідно звернення до лікаря та обстеження – тільки так можна встановити істинну причину захворювання, а у разі серйозного захворювання засікти його на тому етапі, коли лікування найбільш ефективно.

Джерело

Поділись


Новини партнерів