Вчені з’ясували, яку шкоду молочні продукти завдають здоров’ю

Фахівці з Гарвардського університету з’ясували, що молоко і сир, незважаючи на корисні властивості, які їм приписують, таять в собі чимало небезпек. Про це йдеться в матеріалі, опублікованому в Journal of the American Medical Association Pediatrics.

В результаті дослідження було виявлено наступну закономірність: в державах, де жителі не п’ють молоко, кількість переломів кісток істотно менша в порівнянні з тими країнами, в яких люди активно включають цей продукт в свій раціон харчування. За словами фахівців, кальцій, який прийнято вживати для міцності кісток, поступається за ефективністю вітаміну D.

Крім іншого, вчені рекомендують відмовитися від сиру. Справа в тому, що велика кількість насиченого жиру провокує виникнення серцево-судинних захворювань, а також закупорює артерії і збільшує рівень холестерину. Також сир містить велику кількість солі, що негативно позначається на стані судинних тканин і підвищує ризик розвитку гіпертонії.

Сир також визнаний небажаним продуктом, оскільки він є сприятливим середовищем для поширення кишкової палички. Його слід вживати не більше чотирьох порцій в тиждень через високу частку вмісту білка, яка може порушити функціонування нирок.

Джерело

Поділись


Новини партнерів