Ранкові помилки, які сповільнюють метаболізм

Метаболізм – це ціла група складних хімічних процесів, основним завданням яких є трансформування поживних речовин з харчових продуктів в енергію для належної роботи внутрішніх органів та систем.

Коли ви прокидаєтесь вранці, дуже важливо одразу запустити обмін речовин. Втім, чимало людей припускаються вранці серйозних помилок, які негативно впливають на швидкість метаболізму.

Зверніть увагу, що метаболізм також має здатність регулювати рівень цукру у крові. Саме тому він відіграє ключову роль у контролюванні ваги та підтриманні належної роботи серця та інших органів серцево-судинної системи.

Швидкість метаболізму у кожної людини є різною. На неї можуть впливати такі фактори, як вік, стать, щоденні звички та стан здоров’я людини.

Найбільш ефективним методом прискорення метаболізму є активний спосіб життя. Не забувайте, що якщо обмін речовин є повільним, значно збільшується ризик набору зайвих кілограмів та розвитку певних розладів у роботі внутрішніх органів та систем.

На жаль, досі не всім відомо, що певні звички можуть негативно вплинути на швидкість метаболізму. У такому випадку навіть докладаючи багато зусиль люди не можуть скинути зайві кілограми чи покращити самопочуття.

Саме тому дуже важливо вивчити, які ранкові помилки можуть призвести до сповільнення метаболізму, та яким чином можна активізувати обмін речовин. Таким чином вам вдасться уникнути будь-яких ускладнень у майбутньому.

Оскільки досі багато людей не знають, яким чином можна прискорити метаболізм, у цій статті ми зібрали 6 типових ранкових помилок, які здатні спровокувати сповільнення обміну речовин.

Ранкові помилки, які сповільнюють метаболізм

1. Надто ранній підйом

ранкові помилки: ранній підйом

Звісно, звичка рано прокидатися має незліченну кількість переваг, зокрема вона дозволяє людині мати більше часу для сніданку або ранкового тренування. Втім, водночас ранковий підйом може стати однією з найбільших помилок, коли мова йде про сповільнення обміну речовин.

Якщо ви дуже рано встаєте, то таким чином зменшуєте тривалість нічного відпочинку. З часом такий стиль життя може призвести до розвитку проблем з метаболізмом та набору зайвих кілограмів.

  • Менш як 7 годин сну на добу призводять не тільки до підсилення апетиту, але й до інтенсивного виділення гормонів стресу, а це з часом може спровокувати накопичення жирових відкладень.
  • Для того, щоб уникнути подібних проблем, рекомендуємо налагодити режим та щоночі спати впродовж 7-8 годин поспіль, позбувшись при цьому всіх зовнішніх подразників.

2. Недостатня кількість питної води у раціоні

Випивати зранку багато чистої води необхідно, адже це допоможе активувати обмін речовин з самого початку дня.

Насправді навіть під час сну організм людини виконує велику кількість різних функцій. Коли людина прокидається, її організм є зневодненим після нічного відпочинку. Саме тому дуже важливо щодня піклуватися про потрапляння достатньої кількості чистої води в організм з самого ранку.

Зверніть увагу, що кожен день необхідно починати з питної води або інших корисних напоїв.

  • Якщо ви хочете поповнити запаси поживних речовин в організмі, рекомендуємо пити вранці теплу воду з додаванням натурального лимонного соку.

3. Шкідливий сніданок або повна його відсутність

чому важливо вживати сніданок

Не забувайте, що сніданок є одним з найважливіших прийомів їжі, коли мова йде про підтримання належної швидкості обміну речовин.

Попри те, що багато людей повністю виключають сніданок зі свого раціону з метою зменшення кількості калорій, спожитих за день, вчені не припиняють доводити, що цього робити не варто. Дієтологи та лікарі вже неодноразово доводили, що саме сніданок є одним з найголовніших джерел енергії для організму.

Дуже важливо обирати для сніданку лише якісні продукти, до складу яких входять такі поживні речовини:

  • Протеїни
  • Складні вуглеводи
  • Клітковина
  • Антиоксиданти
  • Вітаміни
  • Мінерали
  • Жирні кислоти.

Рекомендуємо не вживати на сніданок напівфабрикати, цукор та насичені жири.

4. Дуже пізній сніданок

Коли мова йде про типові ранкові помилки, які сповільнюють метаболізм, неможливо не згадати про пізній сніданокВірте чи ні, але навіть час вживання сніданку має вагомий вплив на швидкість обміну речовин.

  • З метою профілактики надмірного вироблення гормонів апетиту рекомендуємо вживати корисний сніданок не пізніше, ніж впродовж однієї години після прокидання.
  • Якщо затягнути з прийомом їжі вранці, це може знизити здатність організму спалювати калорії та перетворювати цукор та жири в джерело енергії.

5. Зловживання напоями з високим вмістом кофеїну

кавові напої - це ранкові помилки

Важко заперечити той факт, що кава є найпопулярнішим напоїв на сніданок. Зрештою, цей напій допомагає вранці скинути з себе залишки сонливості та відчути приплив енергії одразу після прокидання.

Втім, попри ці переваги, ми не рекомендуємо зловживати напоями з високим вмістом кофеїну, адже вони можуть негативно вплинути на швидкість метаболізму. Зверніть увагу, що не тільки кава, але й інші подібні напої з високим вмістом кофеїну шкодять організму.

Не варто також вживати каву з додаванням цукру, сиропів або збитими вершками. Якщо ви хочете зберегти ідеальні форми та гарне самопочуття, радимо вживати чорну каву без жодних додатків.

6. Стресові ситуації дорогою до роботи

Якщо вранці ви запізнюєтеся на роботу, довго стоїте у пробці або не виспалися, то можете відчувати сильний стрес та роздратування ще дорогою до роботи.

У результаті подібних ситуацій рівень гормону стресу під назвою “кортизол” різко зростає, через що людина відчуває негативні емоції впродовж всього дня.

Мабуть, досі ви не здогадувалися, що емоційний стан людини також може впливати на швидкість метаболізму та набір зайвої ваги.

  • Якщо людина тривалий чай не може справитися зі стресом, її м’язи втрачають здатність розщеплювати жири. Після цього відбувається стрімке накопичення жирів в організмі.
  • Для того, щоб розв’язати цю проблему, ми рекомендуємо регулярно використовувати релаксаційні техніки та робити все для того, щоб уникати будь-яких стресових ситуацій.

А вам знайомі згадані вище ранкові помилки? Навіть якщо вам здається, що ви все робите правильно, рекомендуємо переглянути свої щоденні звички та переконатися у тому, що ви вже вживаєте всіх можливих заходів для прискорення метаболізму.

Не забувайте: попри те, що ці ранкові помилки можуть здаватися цілком безпечними на перший погляд, насправді з часом вони здатні значно погіршити самопочуття та фізичний стан людини, а також призвести до набору зайвих кілограмів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів