Біль у животі: що намагається сказати ваше тіло?

Як часто ви маєте біль у животі? З медичної точки зору, це називається кольки. Іншими словами, це стосується спазмів в зоні над пупком і під бюстом. Фахівці не вважають це серйозною проблемою. Проте, мільйони людей щороку приходять до свого лікаря з цією скаргою.

Почнемо з того, що ви повинні вивчити своє тіло і розуміти сигнали, які воно посилає вам, тому що є багато причин, через які ви можете мати проблеми зі шлунком.

Не забувайте, що тіло поглинає все навколо, як фізичне, так і емоційне. Отже, коли у вас біль у животі, можливо вам намагається сказати щось ваше тіло?

Біль у животі: можливі причини

Алергія на певну їжу

алергія на певну їжу

Після споживання певних продуктів, ви можете відчути деякий дискомфорт, відразу або через кілька годин. Наприклад, лактоза і глютен є поширеними інгредієнтами, які можуть спричинити такі нездужання.

У цих випадках біль залишається при кожному прийманні їжі тривалий час. Ви повинні визначити, який продукт спричиняє біль, щоб ви могли припинити його споживання або знайшли альтернативу.

Стрес або гнів

На додаток до дієти, способи, у які ваш організм реагує на певні емоції, такі як гнів або стрес, неминуче призведуть до болю в животі. Ваші емоції безпосередньо впливають на нервову та травну систему. Таким чином, тіло входить в стан стресу, викликаючи діарею і запалення в кишківнику.

Переїдання нездорової їжі

нездорова їжа

Занадто багато нездорової їжі (жирна їжа, безалкогольні напої, занадто багато гострої їжі) викликають біль у животі, особливо у його лівій стороні. Біль залишиться, поки їжа не перевариться. Якщо це займає дуже багато часу, це може викликати нудоту і, можливо, блювоту.

Нестравність шлунка

У медицині розлад шлунка відомий як диспепсія. У цьому випадку біль розташовується в середній частині живота. Крім того, він приходитьразом з печією, газами і з’являється під час або після приймання їжі. Що ще важливіше, від 5 до 11% людей мають розлад шлунка після того, як вони випили занадто багато або їдять занадто швидко, або в надлишку.

Менструація

менструація

Передменструальний синдром – це група фізичних і гормональних симптомів, які впливають на організм жінки. Як правило, біль з’являється в нижній частині спини. Проте, великий відсоток жінок відчуває його в животі.

Він може тривати до кінця періоду. Тому доцільно залишатися активними, харчуватися здоровим способом і достатньо спати.

Інфекції шлунка

Як можна дізнатися, чи є у вас інфекція? Це може бути викликано паразитами, бактеріями або вірусами, виявленими в їжі.

Симптоми залежать від виду бактерій. Вони можуть включати відчуття печіння, біль, втому, відсутність апетиту і навіть лихоманку. Є природні способи протидії цьому стану, але важливо звернутися до лікаря, якщо біль не проходить.

Запор

біль у животі

Швидкий, зайнятий спосіб життя, який наражає ваше тіло на велику кількість стресу, а також дієти з низьким вмістом клітковини і рідини, можуть викликати запор.

Рішення полягає в тому, щоб змінити сидячий спосіб життя на активний і додати зерна, овочі, і принаймні 8 склянок води на день до свого раціону.

Крім того, якщо проблема не зникне, лікар може призначити послаблювальні засоби.

Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба (ГЕРХ)

Поява цієї хвороби обумовлена ​​змінами в шлункових кислотах – зворотними за напрямком. Коли вони рухаються від шлунка до стравоходу, вони викликають печіння і гострий біль у животі і горлі.

Як лікувати?

Для легких випадків зміна у раціоні – це все, що вам потрібно. Уникайте жирної їжі, шоколаду, гострої їжі та кави, їжте менше на вечерю. Також спробуйте споживати багато клітковини.

Побічні ефекти ліків

Дуже важливо знати побічні ефекти ліків, які ви приймаєте, оскільки багато з них викликають біль у животі. Вони також можуть впливати на стравохід і викликати запалення.

Надмірна кількість кислоти у вашому травному тракті руйнує внутрішню оболонку шлунка, що призводить до болю і навіть виразки шлунка з високими дозами.

Тому важливо звертати увагу на попереджувальні знаки, які надсилає вам ваше тіло. Є безліч причин, чому у вас біль у животі, і вони варіюються від зникнення проблеми до появи серйозних виразок.

Примітка: Деякі хвороби можна вилікувати природними засобами або антибіотиками, проте інші вимагають хірургічного втручання. Якщо ви відчуваєте дивний біль, не чекайте. Зверніться до лікаря.

Джерело

Поділись


Новини партнерів