Вчені знайшли дивовижний спосіб уникнути серцевого нападу

Нове дослідження, яке провели в Швеції, показало: одним з найдоступніших людям способів уникнути інфаркту є вживання горіхів в кількості декількох порцій щотижня.

Детально про роботу шведських медиків розповів журнал Heart. Фахівці з’ясували, що горіхи захищають від виникнення різних порушень в роботі міокарда. Зокрема, у тих, хто регулярно їсть горіхи, зменшується ймовірність виникнення фібриляції передсердь – різновиди аритмії, від якої з віком починає страждати величезна кількість людей.

Висновок учених про те, що горіхи оздоровлюють серце, базується на результатах аналізу даних про стан здоров’я 61 тис. чоловік віком 45-83 років. За станом їх серцево-судинної системи медики стежили протягом 17 років. За цей час у добровольців сталося 4 983 серцеві напади, з яких 917 епізодів закінчилися смертю людей. Крім того, були зафіксовані випадки серцевої недостатності, фібриляції передсердь, аневризми черевної аорти, ішемічного інсульту головного мозку та інших судинних патологій.

Аналіз причин всіх виявлених у людей порушень дозволив вченим встановити зв’язок між раціоном харчування, наявністю шкідливих звичок і тривалістю життя. Виявилося, що саме споживання горіхів може бути одним з найвпливовіших чинників оздоровлення судин і серця. У людей, які їх регулярно їли, був самий незначний ризик дістати серцевий напад, серцеву недостатність, фібриляцію передсердь і аневризму черевної аорти.

«В середньому одна-три порції горіхів на місяць знижують ризик аритмії всього на 3 відсотки, одна-дві порції в тиждень – на 12 відсотків, понад три порцій в тиждень – на 18 відсотків», – констатували автори роботи.

Джерело

Поділись


Новини партнерів