Медики назвали солодкий продукт, який є природним антиоксидантом

Інтерес до такого корисного продукту, як фініки, не згасає.

Експерти зібрали найцікавіші факти про ці плоди, які часто називають «коморою природи». Впевнені, деякі з них вас здивують.

Про фініках активно заговорили кілька років тому, коли світ захопила хвиля здорового харчування. Саме ці плоди стали корисною альтернативою купівельних солодощів, адже їх смак дійсно можна порівняти зі смаком цукерок, зате користі для здоров’я значно більше.

1. Фініки – неймовірно поживний продукт. Вони містять нутрієнти, вітаміни і мінерали, які дозволяють на протязі довгого часу харчуватися тільки ними і бути у відмінній формі.

2. За рахунок високого вмісту глюкози фініки стимулюють мозкову діяльність, допомагаючи сконцентруватися і виконувати поставлені завдання значно швидше.

3. Сушені фініки є чемпіонами серед сухофруктів за вмістом поліфенолів, які забезпечують організму антиоксидантний захист. А за рахунок вітамінів С і Е, що також входять до їх складу, антиоксидантна дія посилюється.

4. Незважаючи на очевидну користь для організму, фініки протипоказані людям, що страждають на цукровий діабет, так як вони мають високий глікемічний індекс.

5. Фініки можуть стати чудовою альтернативою різних солодощів, але майте на увазі, що один плід містить в середньому 23 кілокалорії, тому не варто ними зловживати, особливо якщо ви намагаєтеся обмежити добову норму калорій.

6. Фініки – одні з найкорисніших сухофруктів, що зміцнюють серце. Вони також показані людям, які страждають від гіпертонії. Регулярне споживання фініків допоможе контролювати тиск і відчувати себе краще.

7. У боротьбі з застудою і інфекцією фініки стануть просто незамінними помічниками. Адже вони мають властивість виводити мокроту і заспокоювати навіть дуже сильний кашель.

8. Всього кілька фініків заповнять 27% добової норми калію, 15% магнію і 12% вітаміну В6. Обов’язково включайте їх в раціон, якщо ви схильні до постійного стресу або відчуваєте хронічну втому.

9. Перенісши важке захворювання або оперативне втручання, допоможіть організму швидше відновитися, регулярно вживаючи фініки, які вважаються відмінним тонізуючим і загальнозміцнюючим засобом.

10. Людям, які страждають від хвороб нирок, слід звернути особливу увагу на фініки, адже вони сприяють виведенню з організму зайвої рідини, яка викликає набряки.

11. Всього один фінік і склянка молока здатні забезпечити мінімальну потребу людини в усіх основних амінокислотах, так що якщо ви вирішили вживати менше м’яса, ось вам чудова альтернатива.

12. Існує і цікава гіпотеза, згідно з якою фініки не рекомендується вживати людям, які живуть в регіонах, де не ростуть фінікові пальми. Однак ніяких наукових підтверджень цього факту немає.

Джерело

Поділись


Новини партнерів