Як впливає на здоров’я місячне утримання від алкоголю

Багато хто з нас насолоджувався і ще буде насолоджуватися численними келихами вина, шампанського, гальбами пива, чарками горілки чи інших спиртних напоїв протягом зимових свят. Тому саме у січні ми можемо відчути необхідність відпочити від алкоголю.

Безалкогольний місяць – це найкращий вибір, який ми могли б зробити для нашого здоров’я.

Нагадаємо, ліків від похмілля не існує, але є способи, які допоможуть полегшити хворобливий стан і швидше прийти в себе.

Британські дослідники з Сассекського університету прийшли до висновку, що місяць без алкоголю дозволить повернути контроль над споживанням спиртного, поліпшити стан шкіри і навіть схуднути.

У дослідженні взяли участь понад 800 осіб, які в січні 2018 року погодилися утримуватися від споживання алкоголю.

За словами автора дослідження Річарда де Віссера (Richard de Visser), місяць без алкоголю допомагає людям пити менше в довгостроковій перспективі.

Як виявилося, наслідки “сухого січня” були помітні навіть у серпні. Середня кількість споживаного спиртного за місяць була нижчою, ніж до початку експерименту, а частота споживання алкоголю знизилася з 3,4 до 2,1 випадків на місяць.

Серед інших переваг – економія грошей (про це повідомили 88% добровольців). Поліпшення сну і загального стану помітили 70% учасників, а 58% ще й позбулись зайвих кілограмів.

Також добровольці відзначили поліпшення стану шкіри, збільшення концентрації уваги і приплив життєвих сил. Більш того, відмова від спиртного дозволила учасникам усвідомити, що алкоголь не потрібен для того, щоб розважатися, відпочивати і спілкуватися.

Джерело

Поділись


Новини партнерів