Три небезпечні причини постійно холодних ніг

У деяких людей кінцівки залишаються холодними навіть в спеку.

Згідно з даними, опублікованими на сайті клініки Клівленда, холодні ноги можуть вказувати на серйозні проблеми зі здоров’ям.

Зокрема, постійно холодні і замерзлі кінцівки, як випливає з опублікованої вченими інформації, є поширеним сигналом про розвиток склеродермії – несприятливого стану, що характеризується ураженням дрібних судин.

В принципі, у пацієнтів, які страждають від холодних кінцівок, лікарі в першу чергу починають підозрювати хвороби судинної системи. Наприклад, холодні ноги можуть виявитися одним з ознак атеросклерозу – захворювання, яке вражає еластичні тканини артерій, робить їх твердими й тендітними.

Але, крім судин, замерзлі кінцівки можуть вказувати і на проблеми з печінкою. Цей орган бере участь в енергетичному обміні в організмі людини і при виникненні порушень в ньому кров починає циркулювати по малому колу – так організм оптимізує виробництво енергії. Кінцівки при цьому недоотримують активного потоку крові, – і остигають.

До речі, за процеси вироблення та збереження енергії разом з печінкою відповідає і щитовидна залоза. Якщо мерзнуть ноги не буде зайвим перевірити і її.

Крім цього холодні ноги можуть також бути наслідком дії гормонів. Особливо сильно при цьому страждають жінки. У жіночому організмі в залежності від менструального циклу «скаче» рівень гормону естрогену. В результаті кровоносні судини стають неймовірно чутливими до змін температури в навколишньому середовищі – її коливання легко провокують у жінок звуження судин, що призводить до уповільнення кровообігу в кінцівках і, як наслідок, до охолодження.

Джерело

Поділись


Новини партнерів