Медики назвали сухофрукт який нормалізує роботу кишечника

Дослідження, проведене Департаментом продовольства і харчування наук, показало, що споживання фінікових плодів може поліпшити здоров’я товстої кишки за рахунок збільшення зростання корисних бактерій і пригнічення проліферації ракових клітин.

Варто зазначити, що позитивний вплив виявляється практично відразу, маючи довгостроковий ефект. Продукт містить натуральний цукор, глюкозу, фруктозу і сахарозу, які можуть сприяти швидкому припливу сил. За словами вчених, фініки за дією не схожі на енергетики, так як містять натуральні компоненти, серед яких вітаміни, калій, магній.

За рахунок вмісту волокон в складі, фініки дозволяють уникнути запорів, що позначається на загальному стані організму. Тижневе їх застосування дасть можливість побачити значне поліпшення роботи травного тракту. Вони містять вітамін B6, який впливає на функціонування мозку, що безпосередньо пов’язано з виробленням серотоніну і норадреналіну, в комплексі підвищують настрій і борються зі стресом.

Для людей, яким поставлений діагноз геморой, фініки особливо важливі, тому що не тільки полегшують дефекацію, а й знижують запальні процеси. Калій, що міститься в продукті, зменшує рівень «поганого» холестерину, що викликає закупорки в артеріях, які призводять до інсульту і інфаркту. Висновки вчених такі, що споживання 3-х фініків в день уже за тиждень принесе поліпшення здоров’я по всіх фронтах.

Джерело

Поділись


Новини партнерів