Скорочення споживання цього продукту удвічі знижує ризик смерті

Вчені з Китайського центру з контролю і профілактиці захворювань довели, що скорочення кількості споживаної солі на 25% вдвічі знижує ризик смерті від серцево-судинних захворювань. Матеріали дослідження надані виданням «Американська асоціація серця».

Вчені вивчили дані 13 тис. Чоловік від 25 до 69 років, які проживають в Шаньдуні. Провінція вважається найбільш густонаселеною в Китаї, а місцева кухня багата на вміст солі. Добровольцям регулярно заміряли тиск і проводили аналізи сечі для визначення обсягу натрію. Дані співвіднесли з рівнем смертності і встановили, що з солоною їжею пов’язані 20% смертей.

ВООЗ рекомендує споживати не більше 5 грам солі на добу. У раціоні учасників експерименту норма була перевищена у декілька разів. Скорочення натрію з 12,5 до 9 грам на добу дозволить вдвічі знизити показник смертності і скоротити ризик розвитку інсульту.

Джерело

Поділись


Новини партнерів