Постійне відчуття холоду може “говорити” про серйозне захворювання

Якщо ви відчуваєте озноб, то він далеко не завжди буває наслідком холодної погоди.

Брак сну. Причиною ознобу може бути дефіцит сну. При надлишковій втомі організм гостріше відчуває холод. Хоча точна причина цього невідома, встановлено, що люди які недосипають мають більш високий рівень гормону стресу кортизолу. А при його наявності в організмі відбувається відповідна реакції, яка і викликає озноб.

Гіпотиреоз. Відчуття ознобу у всьому організмі може бути наслідком недостатньо активної щитовидної залози – розлади, з яким стикається кожна 50-а жінка і один чоловік на кожну тисячу. При гіпотиреозі, залоза яка розташована в області шиї не виробляє достатньої кількості гормону тироксину, необхідного для регулювання багатьох функцій організму, включаючи і його обігрів.

Надлишок цукру в крові. Холодні руки і ноги можуть бути наслідком діабету, який характеризується підвищеним рівнем цукру в крові. Сотні тисяч людей страждають від «тихого» діабету, який ще не діагностований. Вони стикаються з такими симптомами, як втома, часті сечовипускання і холодні кінцівки.

Інфекція. Підвищення температури тіла говорить про початок запальних процесів в організмі, при яких клітини імунітету борються з інфекціями. Досить часто це супроводжується сильним ознобом.

Дефіцит заліза в раціоні. Анемія може супроводжуватися ознобом, так як в організмі не вистачає червоних кров’яних клітин, що переносять кисень по всьому тілу.

Жіноча стать. Якщо ви відчуваєте холод значно гостріше свого чоловіка, то це пов’язано з вашою статтю. Жіночий гормон естроген робить периферичні кровоносні судини в пальцях рук і ніг більш чутливими до холоду, навіть якщо температура знижується не дуже-то значно.

Джерело

Поділись


Новини партнерів