5 видів насіння, яке допоможе позбутися від зайвої ваги

Насправді є багато видів корисного насіння, щоб скинути зайві кілограми швидко та безпечно. Звісно, не варто очікувати від них магічної дії чи миттєвого ефекту, проте за умови регулярного вживання насіння можна підсилити корисну дію інших продуктів та прискорити процес боротьби із зайвою вагою.

Майже всі види насіння відомі своєю здатністю спалювати жирові відкладення. До того ж вони прискорюють обмін речовин, завдяки чому людина починає активно худнути. До складу насіння входить велика кількість клітковини та незамінних поживних речовин, які також позитивно впливають на самопочуття людини та стимулюють процес втрати зайвої ваги.

Ба більше, насіння володіє ще однією важливою перевагою: воно має приємний смак, завдяки чому чудово поєднується з іншими інгредієнтами. Саме тому ви можете не тільки вживати різні види насіння у чистому вигляді, але й готувати на його основі корисні та поживні страви.

Чи знаєте ви, яке насіння для втрати ваги є найбільш корисним та ефективним? Якщо ні, уважно прочитайте цю статтю!

Насіння для втрати ваги, яке неодмінно має бути у раціоні кожного

Насправді насіння було невіддільною частиною щоденного раціону багатьох людей ще у давні часи. Впродовж багатьох століть різні види насіння високо цінували за їхню високу поживну цінність та неймовірну здатність поповнювати запаси енергії в організмі. Не забувайте, що до складу цих маленьких насінин входить велика кількість незамінних макро- та мікроелементів.

За кілька останніх років деяким видам насіння вдалося здобути шалену популярність серед прихильників здорового способу життя, а також тих, хто намагається скинути зайву вагу. До того ж не варто забувати, що насіння має здатність регулювати рівень холестерину у крові та запобігати розвитку діабету.

1. Насіння чіа

Серед найпопулярніших видів насіння для втрати ваги варто виділити чіа. Це насіння характеризується високим вмістом розчинної та нерозчинної клітковини, а також корисних антиоксидантів. Оскільки чіа містить велику кількість жирних кислот Омега-3 та незамінних амінокислот, цей продукт заслужено вважають “суперфудом”.

  • За умови регулярного вживання насіння чіа можна позбутися закрепів та прискорити процес перетравлення їжі. До того ж чіа має неймовірну здатність стимулювати метаболізм, а також запобігати накопиченню жирових відкладень.
  • Завдяки високому вмісту ненасичених жирів чіа допомагає боротися з поганим холестерином та високим рівнем тригліцеридів.
  • За доволі низької калорійності насіння чіа характеризується високим вмістом білків та вуглеводів, які поповнюють запаси енергії в організмі.

2. Насіння соняшника

Вірте чи ні, але раніше чимало людей вважали соняшникове насіння виключно кормом для пташок. Втім, нині дедалі більше людей регулярно додають цей вид насіння до свого щоденного раціону, оскільки він чудово бореться з надмірною нервозністю та зайвими кілограмами.

  • Насіння соняшника містить велику кількість вітаміну Е – корисного антиоксиданта, який допомагає нівелювати згубний вплив вільних радикалів на шкіру.
  • Завдяки високому вмісту мінералів та вітамінів групи В цей вид насіння має здатність зміцнювати м’язи та усувати ознаки надмірної втоми.
  • До складу соняшникового насіння входить невелика кількість вуглеводів та амінокислот. Ці речовини допомагають підтримувати належну швидкість обміну речовин.
  • Насіння соняшника містить ненасичені жирні кислоти, які стимулюють процес очищення артерій та зменшують кількість шкідливих ліпідів у крові.

3. Насіння коріандру

Коріандрове насіння – це невеликі зерна коричневого кольору з легким цитрусовим ароматом. Попри те, що цей продукт не є таким популярним, як згадані вище насіння для втрати ваги, він також сприяє схудненню та володіє цілою низкою корисних переваг.

  • Фітонутрієнти, що входять до складу коріандру, стимулюють обмін речовин та допомагають регулювати рівень глюкози у крові.
  • Зерна коріандру містять ефірні олії, які оптимізують процес вироблення інсуліну, а він у свою чергу відповідає за перетворення цукру в енергію.
  • Коріандр ефективно бореться з розладами травлення. До того ж зерна цієї рослини володіють потужними очищувальними властивостями, завдяки яким вони стимулюють виведення з організму шкідливих токсинів.

4. Кунжутне насіння

Цей вид корисного насіння для втрати ваги отримують з багаторічної рослини Sesamum, що належить до родини педалієвих (кунжутних). Представники цієї родини відомі в усьому світі завдяки своїм неймовірним дієтичним та лікувальним властивостям. Насіння кунжуту не лише прискорює процес схуднення, але й слугує чудовим засобом для профілактики багатьох захворювань.

  • Завдяки вмісту ніацину (нікотинової кислоти) кунжут допомагає боротися з надмірною нервозністю та зменшує нестримну тягу до шкідливої їжі.
  • До складу кунжутного насіння входять незамінні амінокислоти, які стимулюють набір м’язової маси та підвищують фізичну витривалість людини.
  • Кунжут є потужним природним джерелом клітковини, завдяки чому він покращує процес травлення та допомагає регулювати рівень холестерину в організмі.
  • Антиоксиданти, що містить насіння кунжуту, захищають клітини внутрішніх органів від оксидативного стресу, стимулюють роботу органів видільної системи та прискорюють процес очищення організму від токсинів та шкідливих відходів.

5. Лляне насіння для втрати ваги

Частота споживання насіння льону неймовірно зросла за кілька останніх років, попри те, що цей продукт був відомий людству ще багато століть тому. Його популярність поступово зростала завдяки рекомендаціям світових зірок та відомих фітнес-тренерів, які вперше запропонували вживати лляне насіння для втрати ваги.

  • До складу насіння льону входить велика кількість клітковини, поліфенолів та незамінних жирних кислот. Всі ці речовини позитивно впливають на швидкість обміну речовин.
  • Льон містить незначну кількість жирних кислот Омега-3, завдяки яким людина стає енергійнішою та активнішою. До того ж насіння льону зменшує рівень поганого холестерину та покращує роботу органів серцево-судинної системи.
  • Після потрапляння в організм насіння льону дуже легко засвоюється та м’яко діє на шлунок. Натуральні гелі, що містяться у ньому, зволожують стінки товстої кишки, завдяки чому відходи виводяться з організму набагато швидше.
  • Лляне насіння забезпечує довготривале відчуття ситості, зменшуючи тим самим тягу до шкідливих швидких перекусів.

Чи хотіли б ви спробувати ці види насіння для втрати ваги? Як бачите, кожен з цих продуктів позитивно впливає на роботу організму та загальний фізичний стан людини. Оберіть ті види насіння, які задовольнять ваші вподобання та потреби. Не зволікайте та неодмінно зробіть їх частиною свого раціону у складі улюблених овочевих салатів та смузі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів