Фахівці розповіли про те, як краще вживати мед

Мед проявляє антибактеріальну і антивірусну дію, допомагає при застудних захворюваннях, надає сприятливу дію на дихальну систему і сприяє швидкому одужанню. У сезон розгулу інфекцій даний продукт просто незамінний. Однак вживати мед потрібно правильно

Якщо ви хочете, що мед приніс максимум користі організму, прислухайтеся до рекомендацій фахівців щодо здорового харчування. Зокрема, вони вважають корисним випивати вранці після пробудження склянку теплої кип’яченої води з двома чайними ложками меду. Такий напій активізує метаболізм в організмі, а також дає заряд бадьорості, допомагає швидко увійти в форму після сну.

Експерти підкреслюють: їсти мед в чистому вигляді на голодний шлунок не можна. Як і будь-які ласощі, які потрапили в порожній шлунок, мед, з’їдений натще, спровокує стрибок цукру і надмірне вироблення інсуліну.

Багато хто вважає, що мед можна додавати в різні страви замість цукру. Насправді мед найкраще засвоюється окремо від інших продуктів.

Слід запам’ятати: мед не виносить з’єднання з гарячим. При нагріванні меду до 60 градусів в ньому формуються речовини, які діють на організм як токсини. Найкраще вживати мед в поєднанні з теплими водою, чаєм або молоком.

Медики радять щодня вживати не більше 1-2 чайних ложок меду – в цьому випадку він дійсно виявиться цінним джерелом вітамінів і мікроелементів, перевершивши своєю корисністю цукор. Але мед не варто переоцінювати, цей продукт – не панацея від усіх бід. За словами фахівців, мед стоїть в одному ряду з солодкими фруктами і сухофруктами: дані продукти володіють високим глікемічним індексом і корисні строго в помірній кількості.

Джерело

Поділись


Новини партнерів