Хвороба, після якої з’являється рак

Численні лабораторні дослідження американських вчених підтвердили наявність зв’язку між виникненням у людини злоякісної пухлини і наявністю цукрового діабету. Фахівці вважають діабет серйозним каталізатором процесів, що ведуть до онкології.

Зокрема, дослідники заявили: діабет другого типу може бути попередником раку підшлункової залози. Цю думку вчених підтверджується даними аналізу медичної інформації про 50 тисячах пацієнтів, що збиралася в період з 1993 по 2013 рік.

З’ясувалося, що пацієнтам, у яких виявлявся рак підшлункової залози на ранніх стадіях, дуже часто попередньо діагностували діабет другого типу.

Відзначимо, що навіть вчені визнають той факт, що діагностика раку підшлункової залози є дуже складним завданням для медицини, незважаючи на розвиток технологій. Автори роботи вважають, що їхнє відкриття посприяє прогресу в цій області. На їхню думку, після виявлення діабету другого типу людині слід регулярно перевіряти стан підшлункової залози. Дослідники встановили, що у тих, хто хворіє на цукровий діабет другого типу, ризик розвитку раку підвищується в 2,3 рази.

Джерело

Поділись


Новини партнерів