Ці продукти не можна розігрівати в мікрохвильовці

Названі продукти, розігрівати які в духовці небезпечно для здоров’я людини. Багато з нас підігрівають одні й ті ж страви по кілька разів і не замислюються про наслідки. Однак, не всі продукти безпечні для вживання в їжу після повторного нагрівання. Є деякі продукти, які через свою особливу ​​молекулярну структуру після повторного нагрівання перетворюються в справжню отруту.

Гриби. Розігріті гриби можуть негативно вплинути на ваш організм. Ліпоїди, фосфатиди і ефірні масла, які містяться в них, при повторній тепловій обробці роблять з них справжню отруту для серця і кишечника. Їжте гриби в свіжому вигляді або відразу ж після приготування. Але, якщо ви хочете з’їсти їх пізніше, ніколи не розігрівайте їх. Це може привести до серйозних проблем з серцем і травною системою.

Картопля. Крохмаль, що міститься в картоплі благотворно впливає на здоров’я, але коли його розігрівають по кілька разів – він втрачає свою поживну цінність і цілющі властивості, і перетворюється на отруту, яка може нашкодити всьому організму.

Курка. Куряче м’ясо смачне, але ви повинні з’їсти його відразу ж після приготування. Розігріваючи курку на наступний день – ви змінюєте структуру білка, що в свою чергу призводить до проблем з травленням. Курка містить більше білка, ніж червоне м’ясо, і її рекомендується вживати холодною. Навіть якщо ви повторно будете розігрівати її при дуже низькій температурі протягом більш тривалого періоду часу.

Буряк. Вміст нітратів в буряках корисний для нашого організму, але ніколи не нагрівайте буряк два або більше разів, якщо ви хочете зберегти своє здоров’я.

Яйця. Вплив високих температур на яйця може бути вельми смертельним. Вживання яєць після варіння – корисно, але дуже шкідливо, якщо ви розігрієте їх на наступний день.

Джерело

Поділись


Новини партнерів