Причини втрати волосся і як це виправити

Ви страждаєте на випадіння волосся і не знаєте, як зупинити цей процес? Ми обговоримо найбільш поширені причини втрати волосся й розповімо вам, як це зупинити. Якщо ви виконуватимете ці кроки, все буде набагато простіше.

1. Проблеми зі щитоподібною залозою

поширені причини втрати волосся

Однією з причин випадіння волосся є проблеми зі щитоподібною залозою. Це відбувається через те, що наше тіло переживає гормональний дисбаланс, який може статися через менопаузу, проблеми з ендокринною системою або діабет.

Як вирішити цю проблему?

Якщо ви підозрюєте, що втрата волосся може бути пов’язана з однією з цих проблем, вам доведеться звернутися до ендокринолога, щоб пройти обстеження й отримати відповідне лікування.

2. Дотримання занадто суворої дієти

Іноді ми дотримуємося таких суворих дієт, що лише псуємо наше здоров’я. Треба усвідомлювати, що якщо ми втратимо занадто велику вагу за короткий період часу, це не буде корисним для нашого тіла і зробить нашу імунну систему слабкою.

Через це волосся може випадати. Якщо у вас є респіраторні захворювання та інфекції, вам доведеться довше відновлювати волосся.

Як це виправити?

Замість того, щоб обирати суворі дієти, регулярно робіть фізичні вправи.

3. Причини втрати волосся: хронічний стрес

причини втрати волосся через стрес

Хронічний стрес також може спровокувати втрату волосся. Це відбувається через те, що стрес впливає на кровотік до шкіри голови. Хорошою новиною є те, що якщо волосся випадає через стрес, воно може швидко відрости.

Як це вирішити?

Обов’язково відпочивайте кілька годин на день. Також знайдіть спосіб розслабитися. У випадку емоційних проблем зверніться до психотерапевта.

4. Неправильне лікування шкіри голови

Неправильне лікування шкіри голови – це також причина втрати волосся. Є перелік засобів, які треба використовувати лише час від часу, які не повинні використовуватися часто. До них належать фен, праска або випрямляч.

Як це вирішити?

Обмежте використання цих засобів. Зверніться до професіонала, який може порекомендувати інструменти, які добре підходять для волосся.

5. Прийом деяких ліків

які причини втрати волосся

Прийом деяких ліків може також спровокувати випадіння волосся. Серед них препарати для підвищення артеріального тиску.

Антидепресанти також потрапляють до цієї категорії. Вони зазвичай мають побічні ефекти, серед яких втрата волосся.

Як це вирішити?

Якщо ви припините прийом цих ліків, ви побачите, як шкіра голови відновлюється. Однак ніколи не припиняйте приймати цей вид ліків без консультації з лікарем.

6. Причини втрати волосся: анемія

Анемія спричиняє втрату волосся. Це відбувається тому, що кровотік на шкірі голови страждає від браку заліза.

Якщо у вас анемія, у вас виникне низка симптомів. До них належать безсоння, загальна слабкість та апатія. Якщо у вас є ці ознаки, прийшов час змінити рівень гемоглобіну у вашій крові.

Як ви це вирішити?

Якщо аналіз крові підтверджує наявність анемії, вам доведеться додати до раціону харчові продукти, що містять залізо. Ці продукти – гранати, червоне м’ясо та яблука.

Якщо вам не стане краще, вам потрібно буде приймати добавки з залізом, прописані лікарем.

7. Авітаміноз

причини втрати волосся через брак вітамінів

Ви також повинні враховувати, що, можливо, ви втрачаєте волосся через дефіцит вітамінів.

Важливо перевірити, чи є у вас дефіцит вітаміну С. Він має важливе значення для поглинання заліза і стимулює вироблення колагену, який зміцнює шкіру голови. Крім того, якщо у вас є дефіцит вітаміну В, ваше волосся стане більш ламким.

Як це вирішити?

Додайте до раціону продукти, багаті на вітаміни В і С та інші здорові мікроелементи.

Джерело

Поділись


Новини партнерів