Докучає печія? З’їжте… лимон чи банан

Хоча лимон і кислий на смак, але це не означає, що він ще додає організму кислоти. Навпаки, наявні в лимоні органічні кислоти, перш ніж потраплять у клітини, вже не є кислотами. Тривале споживання лимонів приводить до утворення в організмі карбонату калію, який нейтралізує надлишок кислотності. Тобто у процесі травлення натуральна лимонна кислота окисляється і підтримує лужність крові. Саме тому розведений водою лимонний сік нейтралізує підвищену кислотність шлунка.

Дехто, боячись, що лимон ще більше підвищить кислотність, «гасить» його цукром. Не робіть цього! У поєднанні з цукром лимон умовно утричі підвищує кислотність. Тим часом, у чистому вигляді цей цитрус утричі її знижує, а отже є ідеальним засобом проти печії.

Імбир, наче пожежна піна, теж швидко гасить у шлунку вогонь, тонізує і підліковує живіт. Але не переборщіть: денна доза імбиру – 2–4 грами.

Макарони з рафінованого борошна замініть на ті, що виготовляють з борошна нижчого ґатунку, із достатнім вмістом корисних волокон чи з висівками. Виробіть звичку їсти макарони без кетчупів. Можливо, причина вашої печії в зовсім небажаному поєднанні цих двох продуктів.
Банан – також хороший поглинач надлишків шлункового соку.

Боби мають бути у вашому раціоні, якщо у вас печія, бо вони – джерело протеїну і волокон.

Попередньо не забудьте порадитися зі своїм лікарем.

Джерело

Поділись


Новини партнерів