10 продуктів, які є прекрасним джерелом енергії

Рівні енергії безпосередньо визначаються типом і кількістю їжі, яку ви їсте. Енергія підвищує продуктивність і підтримує пильність протягом дня. Існує три джерела енергії, включаючі вуглеводи, білки і жири. Серед них найбільш переважними є вуглеводи, які перетворюються в енергію.

Нижче наведені деякі з продуктів, які можуть бути джерелом миттєвої енергії:

10 продуктів, які є прекрасними джерелами енергії

  1. банан

Банани є хорошим джерелом вуглеводів, калію і антиоксидантів, що забезпечують хорошу підтримку харчування при тривалих і інтенсивних вправах.

Тому банани є найбільш економічним джерелом енергії, який підтримує фізичні вправи.

  1. жирна риба

Тунець, лосось, сардини і інші жирні риби багаті омега-3 жирними кислотами і вітаміном B12 (3, 4), які зменшують запалення в організмі. Ця протизапальна властивість підвищує циркуляцію в серці і інших органах, що знижує втому.

Вітамін B12 також працює з фолієвою кислотою для виробництва еритроцитів, що збільшує енергію і зменшує втому.

  1. коричневий рис

Коричневий рис є прекрасним джерелом марганцю. Марганець допомагає виробляти енергію з білка і вуглеводів. Це пов’язано з синтезом жирних кислот. Марганець також є важливим антиоксидантним ферментом, який руйнує вуглеводи і білки для виробництва енергії.

  1. Солодка картопля

Солодка картопля – відмінне джерело вуглеводів, які перетворюються в енергію, необхідну м’язам.

Крім того, солодка картопля є хорошим джерелом харчових волокон, які надають заспокійливу дію на рівень цукру в крові, роблячи солодку картоплю стійким джерелом енергії.

  1. Кава

Кава містить жиророзчинний хімікат (кофеїн), який легко переходить з вашого кровотоку в вашу тканину головного мозку.

Підвищена активність ваших клітин головного мозку під впливом кофеїну призводить до збільшення кількості адреналіну в вашому тілі. Епінефрин – це гормон, який надає стимулюючу дію на ваш мозок і організм, змушуючи вас відчувати пильність.

  1. яйця

Яйця забезпечують джерело енергії з білків, жирів і вітамінів групи В, необхідних для виробництва енергії організмом.

Вони містять амінокислоти лейцину, допомагають приймати більше цукру в крові і збільшують розпад жирів в енергію.

  1. вода

60% вашого тіла містить воду. Вона тримає вас гідратованим і регулює температуру тіла, тим самим допомагаючи організму отримувати енергію з споживаних поживних речовин.

  1. Темний шоколад

Темний шоколад містить кофеїн, який підсилює розумову енергію і антиоксиданти, які збільшують потік кисню до мозку і м’язів, що покращує їх функціональність .

  1. вівсянка

Вівсянка багата вуглеводами, B-вітамінами, залізом і марганцем, які допомагають в процесі виробництва енергії.

10. авокадо

Авокадо є багатим джерелом калорій з мононенасичених жирних кислот, які сприяють оптимальному вмісту жирів в крові. Вони також містять волокно, яке допомагає підтримувати стійке енергопостачання.

Поділись


Новини партнерів