7 речей, які дратують будь-яке немовля

Дізнайтеся, в які моменти вам потрібно бути особливо акуратними з немовлятами, щоб вони не злилися на вас дуже сильно.

Думаєте, ваш малюк з любов’ю думає про вас кожну хвилину? Ось тут ви помиляєтеся! До підліткового бунту ще далеко, але у дитини вже є багато приводів для того, щоб обурюватися.

Коли ви витираєте дитині рот після годування

Каша або овочеве пюре, розмазані навколо рота, на шиї і на пальчиках – справа звичайна, скільки кумедних фотографій роблять батьки в цей період дорослішання. Але тим не менше протирати залишки їжі необхідно, і якщо не привчити малюка до чистоти з самого початку, то потім зробити це буде складніше, і в дитячому садку вихователі не скажуть вам спасибі за вихованця.

Пам’ятайте, що діти терпіти не можуть, коли їм витирають рот!

Вони крутять головою, стукають долоньками по руці дорослого, намагаються відштовхнути від себе «мучителя», але що робити, акуратність – перш за все!

Коли ви намагаєтеся вкласти дитину на пеленальний столик для масажу або опустити в ванночку для купання

Для того щоб звикнути до сеансів масажу або купання, немовлятам потрібно досить багато часу. Саме тому намагайтеся не пропускати купання з самого народження, нехай це буде частина ритуалу перед сном.

Що стосується масажу, не материнського, а того, що робить медсестра, то тут варто набратися терпіння.

Адже далеко не всім дітям подобається лежати голим на столі і чекати, поки якийсь чужий чоловік нарешті перестане примушувати їх прогинатися, лоскотати п’яти і стукати по спині.

Якщо в перші місяці з малюком ще можна впоратися, то після півроку доведеться позмагатися з дитиною в силі.

Добре, що ходити на масаж потрібно не кожен день.

Коли ви не ділитеся з дитиною тим, що їсте самі

У малюка є дуже природне бажання їсти те саме, що їдять його батьки, особливо якщо він сидить за загальним з ними столом. На жаль, в більшості випадків «доросла» їжа зовсім не підходить для дітей першого року життя, особливо якщо батьки люблять поснідати бутербродами з ковбасою або плавленим сиром.

Все це смачно, але, на жаль, дитину доводиться обмежувати в його бажаннях. Але він терпіти не може, коли ви їсте ароматну їжу в його присутності.

У цьому сенсі хороший приклад можуть подати ті батьки, які дотримуються методу педагогічного прикорму, коли на столі є тільки те, що можна їсти всім, і дитині в тому числі.

Коли ви намагаєтеся змусити дитину встати, а ноги у нього ще недостатньо сильні для цього

Це одна з серйозних помилок, які часто роблять батьки. Дитина не може тримати ноги прямо – вони все ще підгинаються, тому що зв’язки і м’язи недостатньо сильні, щоб змусити їх утримувати все тіло у вертикальному положенні.

Найчастіше від такого підходу страждають малюки, чиї батьки мріють про те, щоб їх малюк подорослішав якомога швидше.

На жаль, на все свій час, і побити рекорди в цьому питанні не вдасться нікому. Так навіщо ж мучити малюка і доводити його до сліз? Він сам постане в ліжечку або близько іншої опори, коли зрозуміє, що вже пора.

Коли ви витягуєте небезпечні предмети у дитини з рота

Діти люблять збирати речі з підлоги і миттєво класти їх в рот. Це природний спосіб досліджувати все нове. Біда в тому, що на підлозі можуть валятися не тільки іграшки! Цікавий дослідник знайде і монетки, які впали за диван, і магнітні кульки від татового конструктора, і все що завгодно.

Звичайно, ні в якому разі не можна допустити, щоб дитина засовувала все це в рот, і необхідно швидко відібрати в нього всі небезпечні деталі. У цей момент батьки користуються тим, що вони сильніші і перемогти малюка так легко.

Уявіть тільки, яку образу і обурення відчуває дитина, яка знайшла стільки скарбів!

Вона ненавидить батьків в той момент, коли вони намацують у неї в роті її знахідку і силою віднімають.

А все може бути набагато простіше, якщо самі батьки створять в будинку безпечну обстановку. Тоді не буде приводу віднімати у дитини те, що, як вона вважає, належить їй по праву.

Коли ви рахуєте його нові зуби

Часто кожен новий зуб дістається дитині через біль і погане самопочуття. І коли батьки починають з силою відкривати рот і лізти туди пальцями, щоб підрахувати кількість вже наявних зубів і помацати ясна, а заодно з’ясувати, коли будуть наступні, терпіння немовляти закінчується.

З точки зору дитини, це огидно.

По-перше, так батьки втручаються в інтимний простір (це малюк ще не був у стоматолога), а по-друге, це може бути дійсно боляче.

Коли ви намагаєтеся змусити дитину спати

У всіх батьків бувають дуже важкі ночі, коли укласти малюка спати не вдається протягом багатьох годин. Зазвичай це пов’язано з прорізуванням зубів, підвищенням температури або загальним нездужанням, буває навіть, що так на дітей впливає повний місяць.

Всі спроби батьків вкласти дитину спати він сприймає як насильство над особистістю.

Тому він обурюється ще більше і бореться з собою, щоб ні в якому разі не бути переможеним.

Тут не працюють навіть ні улюблені колискові, ні яскрава картинка в телевізорі, ніякі іграшки. Вихід тільки один – терпіння, і головне, потрібно уникати криків і звинувачень, адже малюк дійсно ні в чому не винен.

Поділись


Новини партнерів