Визначено безпечну норму алкоголю

Якщо від алкоголю, наприклад, червоного вина, і є якась користь для здоров’я, всі плюси від його вживання швидко нівелюються за умови, що людина випиває більше, ніж треба. На сторінках Consumer Reports експерти пояснили, яку кількість спиртного можна вважати нормальною.

Насамперед в публікації видання вчені закликали з обережністю ставитися до заяв про те, що вживання алкогольних напоїв (навіть якщо йдеться про червоне вино, що містить в собі антиоксидантні речовини) може приносити організму якусь користь.

“Ситуація складна: від вживання алкоголю будь-якого типу навіть в помірних кількостях можуть виникати загрози для здоров’я”, – зазначили фахівці. На їхню думку, для непитущої людини не може бути приводів починати долучатися до алкоголю – її здоров’я не виграє від цього ні за яких умов. Тим же, хто все-таки дозволяє собі спиртне, експерти порадили дотримуватися помірності в випивці.

Читайте також: 4 ознаки того, що ви вживаєте багато солі

“Для жінок помірне споживання – це один напій на день, для чоловіків – два. Але 100-відсоткового безпечного рівня споживання алкоголю не існує”, – нагадали лікарі. Медики конкретизували, що поняття “один напій” має на увазі 150 мл вина, 350 мл пива або один “шот” лікеру, що подається в барах. За їх словами, перевищення цього рівня незмінно корелює зі зростаючим ризиком пошкодити здоров’я. Зазначимо, що за даними ВООЗ, чверть всіх смертей серед людей віком до 39 років пов’язані саме з надмірною кількістю випитого алкоголю.

Джерело

Поділись


Новини партнерів