Натхненні стилем хіпі: тай-дай в нових колекціях весна-літо 2020

Тай-дай – спосіб обробки тканини, при якому на ній утворюється унікальний візерунок. Суть техніки відображає дослівний переклад терміну з англійської: «tie» – «скручувати», «dye» – «фарбувати». Тканину перетягують в потрібних місцях, а потім опускають у фарбу, щоб при розгортанні отримати складний оригінальний орнамент.

Техніка тай-дай стала популярна в кінці 60-х років завдяки субкультурі хіпі в Америці. Їх одяг відрізнявся яскравими психоделічними композиціями. Сьогодні дизайнери вдихнули нове життя в цей принт. У колекціях весна-літо 2020 модельєри представили фантазійні візерунки з розмитими межами у вишуканому виконанні.

Versace

Versace пропонує носити влітку строгі і в той же час помітні костюми, що поєднують клітинку і яскраві плями. Такі штани і піджаки навряд чи підійдуть для офісної зустрічі, а ось вечірній образ зроблять по-справжньому стильним.

Isabel Marant

Тотал тай-дай. Isabel Marant з’єднали культовий принт 60-х і химерні рукави-ліхтарики з 80-х, щоб отримати трендову річ цього року.

Off-White

Для тих, хто не готовий з ніг до голови одягатися в тай-дай, Off-White підготували футболки з цим модним принтом.

MSGM

Нова колекція італійського бренду Массімо Джорджетті рясніє елегантними розмитими узорами. Принт тай-дай, виконаний в пастельних тонах, створює неповторний романтичний образ.

Louis Vuitton

Капсульна колекція Louis Vuitton Escale 2020 натхненна технікою сіборі, прародичкою тай-дай. Сумки LV Escale виконані якраз в цьому стилі.

Dior

Dior створили легкі образи, виконавши джинсові речі в техніці тай-дай.

Поділись


Новини партнерів