Діловий денім або джинсовий одяг в офісі: вдалі і невдалі сполучення

Додати денім до ділового образу виявляється не завжди просто, і чим жорсткіший дрес-код в компанії, тим складніше це зробити.

Головне правило, яке стосується будь-якого джинсового одягу в офісному стилі, будь то самі джинси, сорочка чи спідниця, це строгий і лаконічний крій, рівний колір, відсутність потертостей, прикрас, дірок, необроблених країв і інших неформальних елементів. Всі інші не джинсові елементи одягу в діловому образі повинні бути максимально стриманими і офіційним, включно з аксесуарами.

У цій статті ми розберемо вдалі і невдалі приклади використання кожного з елементів джинсового одягу в діловому образі.

Джинси

Джинси в діловому стилі повинні бути прямого крою, з високою посадкою, без зайвого облягання або навпаки мішкуваті. Тобто ніяких скінні, джинсів-мам і бойфрендів. Перші будуть нести сексуальний посил, другі додадуть образу неохайності. Ні те, ні інше в діловий стиль ніяк не вписується.

Якщо у вас все ж є скінні, які ідеально на вас сидять, то у виняткових випадках їх можна одягнути з подовженим піджаком прямого крою, який неодмінно повинен прикривати сідниці і пахову зону.

Джинси в офісному стилі повинні бути рівного, бажано темного, кольору. Світлий колір може бути допустимий в образах для теплої пори року і обов’язково підтриманий іншими елементами одягу в такій же світлій гаммі.

Костюм

Знайти джинсовий костюм, який максимально відповідає офіційно-діловий стилістиці, і при цьому буде виглядати сучасно, завдання непросте. На прикладі, наведеному нижче можна уявити, як він приблизно міг би виглядати. Простий крій, рівний колір, відсутність декоративних елементів – те, що неодмінно в ньому має бути. У поєднанні з Лоферами або туфлями на підборах і зібраною зачіскою такий комплект цілком можна уявити в офісі.

Костюм на фото нижче теж має місце бути, якщо взуття замінити на туфлі без платформи, а сережки підібрати в більш стриманому стилі. Розкльошені джинси також доволі суперечливий елемент, так як вони спочатку належали до хіпі-стилістики, яка за своєю суттю суперечить діловому стилю. Тому краще віддавати перевагу джинсам прямого крою.

Піджак

Так само непросто, як і з костюмом, справа йде і з джинсовим піджаком. Найчастіше завдання джинсового піджака полягає в зниженні градусу офіційності образу, в перетворенні його в більш кежуальний. Але якщо підбирати піджак в строгому стилі, то він може виглядати як на фото нижче.

Приталені однобортні укорочені піджаки безнадійно застаріли. А подовжені їх варіанти будуть швидше належати до верхнього одягу.

Сорочка

Джинсові сорочки повинні бути застебнуті і заправлені в штани або спідницю. Якщо ви носите їх на випуск, образ має вже зовсім іншу стилістику.

Укорочені приталені сорочки також застаріли. Їх важко заправити в нижню частину одягу так, щоб краї сорочки не визирали назовні і не доводилося її часто поправляти.

Спідниця

Довжина джинсової спідниці не повинна бути міні або максі. Оптимальна довжина – до коліна або трохи нижче. Вона може бути прямого крою або на запах. Якщо дрес-код дозволяє, спідниця може бути доповнена стриманими декоративними елементами.

Нижче наведений непоганий приклад спідниці в стилі леді-лайк. Для більшої офіційності джинсовий ремінь потрібно замінити на шкіряний, туфлі міняємо на однотонні і з закритою п’ятою, замість водолазки – блузка однотонна або зі стриманим принтом, і волосся зібрати в тугий хвіст або пучок.

Джинсові сукні

Джинсові сукні також повинні бути максимально лаконічними. На низ сукні поширюються ті ж правила, що і на джинсову спідницю. Верх не повинен бути занадто відкритим і декольтованим. На прикладі, приведеному нижче, пояс потрібно замінити на лаконічний ремінь, туфлі – на закриті.

У наступному прикладі здавалося б та ж стримана сукня правильної довжини без зайвого декору. Але спосіб обробки швів відносить її до більш неформальної.

Однак є елементи джинсового одягу, які включити в діловий стиль або неможливо, або дуже важко. До таких відносяться джинсові комбінезони, а також поєднання джинсового низу з джинсовою сорочкою.

Поділись


Новини партнерів