Міні в «елегантному віці»: як носити спідниці жінкам за 40

На території країн пострадянського простору чомусь досі вживається поняття «жінка елегантного віку». Вважається, що жінка у віці «за N років» не повинна носити одяг, який може відкрити тіло. І до сих пір ми впевнені, що після досягнення певного віку ми не можемо носити спідниці, які відкривають коліна більше, ніж на три сантиметри. Але хіба це дійсно так? Давайте розбиратися.

Для початку варто зрозуміти, як визначають в наших країнах той самий «елегантний вік». Для когось елегантність починається в 40 років, а для когось – вже і в 30. Але всі міфи про дрес-код для справжніх жінок розбиваються на друзки, якщо подивитися, як одягаються голлівудські красуні. Причому мова йде навіть не тільки про офіційні виходи у світ, але і про буденні прогулянки, які потрапляють в об’єктиви папараці.

Дійсно, носити спідниці, які більше нагадують по довжині широкий пояс, в «елегантному» віці якось недоречно. Але і повністю виключати міні не варто. Сукні та спідниці, що відкривають коліна, можуть виглядати доречно, робити образ ефектним і навіть зменшувати зайві роки. Головне – носити їх правильно.

Зверніть увагу на колір і принти

Яскраві, кричущі кольори, великі і недоладні малюнки – а тим більше, поєднання всього цього, навіть в юності виглядає безглуздо і недоречно. Зверніть увагу на більш складні відтінки – наприклад, не прямолінійно червоний, а бордовий; не жовтий, а гірчичний. А також будьте обережні з принтами. Замість друкованих малюнків краще звернути увагу на текстурні елементи тканини – наприклад, не намальовані мережива, а нашиті зверху.

Не забувайте про крій

Не менш важливо також звертати увагу на крій спідниці. Розкльошені фасони можуть створювати враження, що жінка надмірно молодиться, і може створити ефект учасниці раннього періоду групи tATu. Ідеальний варіант для жінки за 40 – це прямий фасон і мінімум зайвих елементів.

Обіграйте міні правильно

З віком на ногах жінок можуть виступати вени і вузлики. Якщо це не оминуло і вас, то найкращим варіантом для носіння міні можуть стати щільні колготки. Наприклад, чорні або димчасті – вони допоможуть не тільки приховати дрібні недоліки, але і зроблять ноги візуально більш стрункими.

А що одягти до міні-спідниці?

Сукня – найбільш безпрограшний варіант, адже для неї не потрібно підбирати повний ансамбль. А у випадку зі спідницею все набагато цікавіше. Що одягти, щоб доповнити міні, і щоб відкриті ноги не виглядали вульгарно?

Класичне правило «якщо відкрита нижня частина тіла, то верхню варто закрити», працює і тут. Найбільш ефектно міні-спідниця може виглядати, якщо одягнути блузку з довгими рукавами і застебнуту на всі ґудзики. Крім того, краще не переборщувати з принтами і дотримуватися більш класичного стилю в одязі.

ДЖЕРЕЛОBE ICON
Поділись


Новини партнерів