Оверсайз, металік і клітинка: як вибрати модний пуховик на зиму?

У цьому сезоні пуховики б’ють рекорди популярності. Шуби, дублянки, парки і пальто відступають перед легкими, теплими і зручними пуховиками, пише Жіночий Світ. Ми вирішили розібратися, яким повинен бути пуховик взимку 2019-2020 року і відповісти на найчастіші запитання, які виникають при виборі.

Яким повинен бути пуховик в 2019-2020 році?

Об’ємним і теплим

Приталені моделі вже не актуальні, так що доведеться подумати про зміну образу. У цьому сезоні знову популярний оверсайз і багатошаровість, об’ємні пуховики-ковдри, кокони і асиметрія. Чим більше пуху, тим краще, буде тепліше і затишніше. Також популярні пуховики з капюшонами, об’ємним шалевим коміром або коміром стійкою.

Без зайвих деталей

Оскільки в модних пуховиках акцент зроблений на об’ємному силуеті, то різні зав’язки, заклепки, стрази, ремінь, пояс або шкіряні вставки стають зайвими і перевантажують образ. У моді лаконічність 90-х, так що любов до камінців і бантиків повинна стихнути.

Кольоровим

Щоб пережити темний і похмурий час року доведеться забути про практичність і віддати перевагу яскравим відтінкам.

Наймодніші: червоний, ліловий, космічний металік, темно-зелений, темно-синій і сірий в клітинку.

Для романтичних і ніжних натур підійдуть пастельні відтінки: ніжно-рожевий, ніжно-блакитний, пудровий і попелясто-сірий.

Абсолютний хіт – двосторонні моделі контрастних відтінків або пуховики з кольоровими вставками на рукавах або збоку.

Ну а найсміливішим ми радимо спробувати одягнути відразу два яскравих пуховика – один поверх іншого. Холодно точно не буде.

Як вибрати пуховик на зиму 2019-2020

Перш, ніж вибирати, дайте собі відповідь на питання, на яку погоду ви купуєте пуховик і як довго зазвичай перебуваєте на вулиці. Зрозуміло, що виходячи з ваших відповідей, доведеться вибирати довжину і наповнювач пуховика.

Наповнювач

Їх є два види: натуральний і синтетичний.

Натуральний наповнювач

Ідеальний склад – це 100% пух. Він утримує тепло максимально і не робить виріб важким, але найчастіше в пуховики додають перо, щоб наповнювач рівномірно розподілявся по пуховій касеті.

Якщо пуху мало, повітря в пуховій касеті не буде утримуватися, а якщо занадто багато, то повітряний утеплювач буде також витіснятися з касети пухом. В обох випадках в пуховику буде холодно, так що вибирати потрібно золоту середину.

Тепло зберігається не завдяки пуху, а завдяки повітрю між пушинками.

Синтетичний наповнювач

Видів синтетичних наповнювачів набагато більше: синтепон, холофайбер, синтепух, холофілл, ізософт, тінсулейт і т. д. Вони зазвичай важче натуральних, зате пуховики з наповнювачем з синтетики легше прати. Наскільки теплим буде виріб залежить не тільки від наповнювача, але і від самої тканини, тому важливо подивитися маркування на внутрішній стороні пуховика, де зазвичай вказується, за якої погоди вам буде комфортно його носити.

Важливо: зверніть увагу, чи є в пуховику спеціальна мембрана. Це напівпроникний матеріал у вигляді особливої плівки, яка здатна відштовхувати воду зовні, але при цьому дозволяє випаровуватися волозі всередині.

Мембранна тканина важлива при виборі дитячого або спортивного пуховика, для міських моделей зазвичай не пред’являють таких суворих критеріїв.

Розмір

Підбираючи розмір пуховика, не купуйте занадто тісну річ, тим більше, що зараз це не актуально. Завжди краще мати можливість одягнути під верхній одяг теплий светр або жилет. Але, якщо ваш розмір більше 48-го, зупиніть свій вибір на моделях з поясом, які будуть підкреслювати талію і не дадуть вам потонути в аморфній пуховій хмарі.

Якщо носите пуховик зі спідницею: при довжині пуховика вище коліна – спідниця повинна виглядати – до 10 см; нижче коліна – не обов’язково.

Матеріали

У міської пухової куртки матеріали можуть бути абсолютно різними. Головне, щоб тканина захищала від вітру і вологих опадів, а пух не вилазив. Тому при виготовленні пуховиків часто використовуються «пухотримаючі» тканини. До спортивних пуховиків вимог набагато більше, існує цілий ряд жорстких характеристик, тому і вартість їх, як правило вища.

Джерело

Поділись


Новини партнерів