Дрес-код для першого побачення: 5 простих правил, щоб воно не стало останнім

Як одягнутися на перше побачення так, щоб запрошення на друге послідувало якомога швидше – завдання, що вимагає особливого підходу. Допомогти розібратися в ньому ми попросили експерта по стилю Олену Марєєву.

Саме поняття «дрес-код для першого побачення» може здатися безглуздим. Зрештою, йдеться не про прийом на нову роботу, церемонію вручення Нобелівської премії або офіційний обід в королівській родині. Однак, за твердженнями психологів, побачення з кожним роком більше скидаються на формат співбесіди, особливо для тих, кому «трохи за тридцять».

Перше побачення, як і у випадку з працевлаштуванням, цілком може виявитися останнім. В кінці зустрічі обидві людини точно розуміють, хочуть вони побачитися знову чи ні. Добре, якщо їхні бажання збігаються. І тут виникає цілком логічне запитання: чи варто пускати «пил в очі» роботодавцю, тобто потенційній другій половині, або дотримуватися гоголівського «полюби нас чорненькими, а біленькими нас кожен полюбить»?

Почнемо з того, що ніхто не зобов’язаний любити нас не те щоб «чорненькими», але навіть «біленькими». Будь-яка нормальна людина вирушає на побачення в очікуванні якщо не прекрасних почуттів, то як мінімум приємного проведення часу. І вже точно ніхто не планує відчищати до алмазного блиску «чорненького», який згодом може виявитися фальшивкою. Не варто також забувати, що будь-які відносини вимагають певних зусиль з обох сторін. Якщо жінка або чоловік не потрудилися в належній мірі подбати про свій зовнішній вигляд перед першим побаченням, то це свідчить або про недостатній інтерес до себе і до потенційного об’єкту, або про відкрите небажання вкладати якісь ресурси в ці відносини.

Дрес-код – це закодована в зовнішній вигляд інформація про бажання людини відповідати ситуації, гідно в ній виглядати і продемонструвати повагу до оточуючих.

Якщо все перераховане входить у ваші плани на романтичну зустріч, варто ознайомитися з основними правилами дрес-коду для першого побачення.

Правило 1: краща версія себе

Перше і найважливіше правило – залишатися собою і «не пускати пил в очі». Безглуздо рекомендувати навіженій екстравагантній натурі грати елегантну леді на першому побаченні. Але «зробити звук трохи тихіше» точно не завадить. Важливо не зраджувати собі, але при цьому було б непогано продемонструвати свою кращу версію: підкреслити позитивні сторони, а недоліки затушувати.

Наприклад, ви впевнені, що штани вам пасують більше, ніж сукні: в такому випадку варто проігнорувати більшість рекомендацій стилістів і одягнути на перше побачення саме їх. Не виключено, що свою сукню ви просто ще не знайшли, а можливо ви – «жінка-брюки». У кожного своя харизма і сексуальність, і ваше завдання її знайти і вигідно підкреслити.

Правило 2: одягайте перевірені речі

Варто вибрати для побачення той наряд, який додасть вам впевненості і спокою. Перше побачення – це завжди хвилююче. А оскільки справжня жінка знайде масу приводів для хвилювань, то хоча б одяг не повинен додавати їй занепокоєння. На побаченні потрібно уважно слухати свого обранця і отримувати задоволення від спілкування, а не думати про те, як сидить нова сукня. Ніколи не знаєш, як поведе себе недавно куплена і ще не протестована річ в реальному житті, наскільки зручною виявиться нова пара туфель. Стерті ноги в кров, поранена хода, гримаса страждання на обличчі можуть і не перешкодити великим світлим почуттям, але вечір зіпсують однозначно.

Саме тому рекомендуємо і чоловікам, і жінкам одягатися зручно і комфортно. Просимо не плутати з треніками і олімпійками, стоптаними черевиками і збитими набойками: «комфортно і зручно» не повинно вступати в конфронтацію з «елегантно і вишукано».

Правило 3: не переборщіть

Нічого того, що може бути «занадто»! Занадто коротке або занадто довге, занадто обтягуюче або занадто безформне, занадто відверте або занадто скромне. Жодних крайнощів! Це правило також стосується повною мірою макіяжу і парфуму. Загальновідомий факт: чоловікам подобаються природні дівчата (але ми-то з вами знаємо, у скільки нам обходиться ця «натуральність»). Безпрограшний варіант – нюдовий макіяж. Не варто зловживати з яскравими, сильно блискучими, чорними тінями і підводками і тим більше пробувати «щось новеньке» у першого-ліпшого візажиста. Це ж стосується і перукаря: перше побачення – не майданчик для експериментів.

Тепер про запахи. Ви збираєтеся на побачення, приймаєте душ або ванну, наносите крем для тіла та обличчя, укладаєте волосся, фарбуєтеся і завершуєте всю цю палітру ароматів улюбленими парфумами. В силу того, що вони улюблені, а ви в піднесеному хвилюючому настрої, ви не відчуваєте в повній мірі свого аромату і, про всяк випадок, наносите останній карколомний акорд. Не робіть цього, якщо не хочете «задушити» свого кавалера. До того ж, у нього цілком може бути алергія на один з компонентів. Принцип «краще недо-, ніж пере-» в даному випадку працює безвідмовно.

Зовсім відмовлятися від парфуму теж не варто. Від вас повинен виходити ледь вловимий інтригуючий аромат, властивий тільки вам. Це створить чуттєву атмосферу і зазвичай залишиться в пам’яті надовго.

Правило 4: куди, коли, з ким

Формула стиліста «куди, коли, з ким», виручить вас в будь-якій ситуації, і перше побачення – не виняток. Відповівши лише на три прості запитання, ви зможете на будь-якому заході виглядати доречно і відчувати себе впевнено. Погодьтеся, є різниця між прогулянкою в парку, пізньою вечерею в ресторані, заміським пікніком, і кавою в затишному міському кафе після обіду. Час зустрічі грає важливу роль: вдень віддаємо перевагу smart casual або casual chic, а після 20:00 не забороняється більш чуттєвий макіяж і більш високий ступінь нарядності (не плутати з сукнями в підлогу, їх – на червону доріжку, а не на побачення!) .

Само собою, погоду і сезонність враховувати теж потрібно. Якщо на дворі зима, а за вікном злісний мінус, є сенс взяти таксі і продумати зворотний шлях. Немає нічого неприємнішого, ніж йти «дорогою ганьби» (так охрестила її одна з блогерів) в сексуальній сукні рано вранці після ночі кохання. Як ви розумієте, мова йде не про перше побачення, а про перший інтим (хоча іноді вони збігаються). Зрозуміло, що чоловік після такої ночі повинен позичити свій светр, провести до будинку, довезти або посадити на таксі, але в житті буває по-різному. Тому мати при собі суму, яка дозволить заплатити за себе в ресторані (на всякий випадок!) і взяти таксі, вважається в наш час не просто хорошим тоном, а необхідністю.

І, нарешті, третя буква «К» – з ким. Тут вам всі карти в руки, тому що тільки ви можете відчути, що вашому кавалеру ближче до серця. Адже перша хімія вже відбулася, раз він наважився запросити вас на побачення, а ви погодилися. З очевидного: якщо ваш обранець довгий час працює в державних структурах або в бізнесі, де діловий костюм для нього як друга шкіра, то слід одягнути на побачення щось більш консервативне і елегантне, але це не повинно суперечити вашій картині світу (дивіться перше правило).

Якщо ж потенційний кавалер, навпаки, далекий від офіціозу, на дух не виносить краватки і чорні дербі, то замість знаменитої сукні-футляру варто віддати перевагу щось більш розслабленому і романтичному.

Сучасні тенденції пропонують так багато цікавих рішень, що міді-сукня виглядає на їх фоні занадто прямолінійно. Виняток можна зробити для власниць ідеальних фігур і тих, для кого класика в консервативному своєму втіленні і є персональним стилем. При певних сумнівах, доречним буде поцікавитися у чоловіка, як він збирається одягнутися. Молоді люди часто і в театр йдуть в джинсах і кросівках.

Правило 5: посміхайтеся!

Загальні поради для чоловіків

Доглянутість і охайність. Акуратна стрижка, доглянута борода або чисто виголене обличчя, манікюр, свіжий вигляд, легкий аромат парфумів, чисті випрасувані речі, чисте і відносно нове взуття. Це не обговорюється!

Правильні шкарпетки. Шкарпетки повинні щільно облягати ногу і бути настільки високими, щоб, як би ви не сиділи, панянка не могла побачити ваші прекрасні голі і волохаті ноги. Помилково вважати, що чорні шкарпетки підходять до всього. Шкарпетки прийнято підбирати в тон взуття або штанів, або в колір того і іншого. Останній варіант підходить для джинсів і неформального зовнішнього вигляду.

Комплімент обраниці! Це коментувати не потрібно.

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів